Cum să trăiești viața din plin?

09.06.2016
Cum să trăiești viața din plin?

 

Unii dintre voi vor exclama: misiune imposibilă! O viață fericită sună ca o utopie de adormit copiii pentru că știm cu toții că realitatea e repetitivă și plictisitoare. Sigur, vă dau dreptate, dar asta numai dacă ne imaginăm fericirea în termeni absoluți, depinzând de condiții exterioare extraordinare și greu de atins. Dar dacă să fim fericiți ar însemna să fim capabili să înțelegem miracolul lucrurilor simple și cultivarea în noi a unei atitudini de veselie vizavi de lucruri mici? E oare acest lucru posibil? Cu siguranță da și eu îți zic câteva idei ca să faci din fiecare zi un motiv de energie și entuziasm.

Stai mai mult pe-afară. Casă, muncă, casă, muncă. Când îți împarți ziua între diferite încăperi și lumina zilei abia te vede la față, nu-i de mirare că ai o stare proastă. Acum, că e vară și cald, du-te pe jos la muncă, vino înapoi spre casă, ia-ți familia și ieșiți cu toții seara la aer curat. Că doar vă plimbați sau jucați fotbal, handbal sau badminton prin parc ori mergeți cu rolele sau bicicletele, cu cât stai mai mult la aer curat, cu atât ești mai pln de viață și mai optimist.

Nu rămâne supărat. Te-ai certat cu mama/soțul/copilul/șefa/pisica. Așa, și? Ce-a fost a fost! Cât va mai conta mâine disputa de azi? Și, de fapt, situația chiar merita o discuție aprinsă? Dacă, de fapt, de multe ori, am putea să trecem pur și simplu cu vederea anumite momente sau am putea să ne schimbăm felul în care vorbim și rezolvăm situațiile? Oricum ar sta lucrurile, nu te duce la culcare necăjit. Niciodată.

Cântă cu voce tare. N-ai ureche muzicală? Ce contează? E melodia ta preferată la radio, deci nu-ți rămâne decât să cânți din toată inima versurile și să te bucuri ca și când tu ai fi pe scenă în fața publicului. Eu fac asta oriunde: în casă, la birou, în mașină, pe stradă.

Desprinde-te de tehnologie. Tot zic asta, știu, dar când ești cu nasul în PC/laptop/tabletă/telefon de dimineața până seara e cam greu să mai faci și altele. În plus, internetul a devenit tot mai mult o sursă permanentă de alimentare cu frustrări și probleme. Câteodată, să ne izolăm în propria bulă de ignoranță poate fi un lucru bun pentru sănătatea mintală. Lasă conexiunea la net, ieși afară la joacă.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii