Cum să fii bucuros la muncă în 3 pași simpli

14.09.2016
Cum să fii bucuros la muncă în 3 pași simpli

Unii ar zice că un om fericit la muncă e unul care stă … acasă. Dar cum asta nu se poate și trebuie să punem o pâine pe masă cu ceea ce știm să facem, înseamnă că, adesea, avem un birou la care mergem și-un program după care facem treabă. Pe scurt, cel mai mult timp dintr-o zi de adult o petrecem la locul de muncă, deci să ne împotrivăm acestui fapt înseamnă să ne punem singuri bețe-n roate. S-au scris însă pagini întregi despre cum să fii împăcat și-n armonie cu treaba asta, unele cu îndrumări fanteziste, altele mai cu picioarele pe pământ. Cu toate că eu lucrez pe cont propriu, adică am afacerea mea, asta nu înseamnă că n-am și eu un program al meu. Fiindcă am. Iată care-s, pentru mine, 3 modalități simple ca să fiu bine când sunt la muncă și să nu-mi crape capul de nervi. Se înțelege însă că asta nu-mi iese mereu.

Planifică-ți ziua de lucru în seara dinainte. Cel mai nasol e să ajungi la muncă și să vezi că ai de făcut 74962 de lucruri. Ok, să zicem că gândul ăsta nu îți mai provoacă anxietăți, dar cu intenția să le rezolvi pe toate, lucrezi haotic, te-apuci de 15 lucruri deodată, numai ca, la final, să descoperi că n-ai dus nimic la capăt. Nu zic din povești, zic din proprie experiență. Ce-i de făcut? Seara, înainte de culcare, iei frumos o foaie de hârtie și-n loc de ”TO DO LIST” scrii pe ea ”SUCCESS LIST” și apoi notezi frumos toate chestiile mari și late și importante pe care trebuie să le dai gata a doua zi neapărat. Din maldărul de lucruri de făcut, nu toate sunt de terminat în fix ziua următoare așa că prioritizează, execută până la capăt și-apoi relaxează-te.

Concentrează-te pe ”bine”. Normal că ziua ta de muncă va conține și lucruri nasoale. E de fapt suficient să fie un singur lucru nasol ca să ai senzația că toată ziua a fost proastă, dar tu știi bine că nu-i așa, însă mintea ne păcălește mereu. Așa că, orice ai face, ai în vedere zicala „totul e bine când se termină cu bine”. Încearcă deci ca, în orice faci, să te concentrezi pe sentimentul că va fi bine până la final și că piedicile sunt făcute să fie depășite, ele nu-s rezultatul final al niciunei acțiuni. Știi desenul ăla cu un omuleț care vede linia de finish la capătul unui drum drept, dar în realitate, până la sosire, are parte de suișuri și coborâșuri? Fix așa e și-n viață!

Poate e timpul să mergi mai departe. Sunt multe idei despre cum să-ți fie bine la muncă. Dacă le-ai pus pe toate în aplicare și încă ți se rupe sufletul dimineața când te trezești înseamnă că situația e clară: te-ai săturat de locul în care ești și e timpul să mergi mai departe, să faci altceva. Poate părea ușor că-ți zic asta cu atâta detașare, însă trăim în 2016 și generația mea cu siguranță nu mai vede viitorul său profesional ca fiind același timp de 30 de ani. Așa că ai încredere în tine, caută soluții noi și vezi încotro îți poți îndrepta pașii către următoarea ta aventură într-ale muncii!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii