Cum cunoști oameni noi fără să te simți incomod

01.06.2016
Cum cunoști oameni noi fără să te simți incomod

Fără networking nu se poate! Mai precis, legăturile cu tot felul de oameni sunt necesare ca să aflăm informații, să prindem oportunități și să beneficiem de relații care, de multe ori, ne pot duce în locuri pe care, odată, doar ni le-am imaginat. Fără să depunem acest efort de-a socializa, riscăm să rămânem într-o bulă neproductivă, în care nu se întâmplă nimic și-n care credem că lumea arată doar așa cum ne trece nouă prin cap. Unii oameni sunt mai relaxați când vine vorba de-a cunoaște lume nouă, pentru alții, dimpotrivă, e o bătaie de cap. Însă poți să simplifici lucrurile cu câteva soluții la îndemâna oricui.

Vorbește simplu. Uită-te bine în jurul tău și intră în vorbă cu cineva legându-te de ceva familiar din jurul vostru. Poate fi băutura pe care o bea sau îmbrăcămintea pe care o poartă. Oricum ar fi, fă un compliment sau explică felul în care ceva din ce are persoana din fața ta îți aduce aminte de un moment fericit din viața ta. Asta va lega dialogul în mod natural și dintr-un alt unghi decât binecunoscutele: Ce faci?, Cum te numești?, Cu ce te ocupi?

Fii pregătit. Știi că ajungi la un eveniment anume unde vei da o persoană pe care-ți dorești mult s-o cunoști? Fă-ți temele de acasă. Azi, cu ajutorul internetului și rețelelor sociale, putem să aflăm cam orice vrem despre oricine. E suficient să dăm un search cu numele persoanei ca să știm minimul de informații. În plus, informația înseamnă putere, deci când va fi momentul să intri în vorbă cu cine-ți dorești, o poți face simplu, aruncând în joc un detaliu pe care l-ai aflat din cercetarea ta. De exemplu, un hobby pe care omul respectiv îl are.

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii