Cum ajungem să mâncăm mai mult decât avem nevoie?

21.04.2016
Cum ajungem să mâncăm mai mult decât avem nevoie?

Românul are vorba de duh binecunoscută: foame de lup! Asta înseamnă, de obicei, că-ți e foarte foame și că mănânci pe măsură. Și majoritatea dintre noi are tendința de-a înfuleca atunci când au trecut multe ore de la ultima masă, dar și ca obicei de zi cu zi, ritualul mesei se pierde în haos. Mesele de odinioară, când la ore fixe ne așezam la masă cu familia, au trecut de mult și nici măcar cina sau întâlnirile de duminică de la prânz nu mai reușim să le împlinim ca obiective pentru sufletul nostru și alor noștri, cei dragi.

De aceea, zi de zi, ajungem să luăm niște decizii grăbite și nelalocul lor care ne afectează din punctul de vedere al energiei fizice, aspectului, vitalității. Iată, deci, câteva comportamente adesea inconștiente care ne fac să mâncăm mai mult decât avem, de fapt, nevoie:

Mănânci în fața televizorului sau calculatorului.

Faci confunzia între sete și foame.

Acasă, mănânci cât mănâncă cel de lângă tine chiar dacă, în realitate, nu ai nevoie de atât.

Îți umplii farfuria și te forțezi să mănânci tot pentru că nu uităm niciodată când în copilărie ni se spunea: „până nu termini tot din farfurie, nu ieși la joacă.”

Când ne dăm seama de toate aceste comportamente și ne trezim că ne purtăm iar și iar la fel, e momentul potrivit să schimbăm obiceiurile cu unele mai sănătoase, să ne activăm conștiința și să facem alegerile bune pentru noi și sănătatea noastră.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii