Anul 2015 la LadyFIT, first gym for delicate women

16.12.2015
Anul 2015 la LadyFIT, first gym for delicate women

2015 a fost un an al schimbărilor la sala noastră pentru că echipa LadyFIT a muncit din greu pentru obiective care poate nu se văd mereu, cu ochiul liber, dar pe care noi am simţit nevoia să le clarificăm și, astfel, să le găsim o formă structurată şi onestă.

Primul pas, în urmă cu un an de zile, a fost să ne definim o serie de valori ale companiei, într-o formă clară, în care să ne regăsim fiecare dintre noi. Ne-am strâns în sala noastră de ședințe, vestiarul sălii LadyFIT, în pauzele dintre ore, timp de zile la rând ca să punem la cale ce-avem de făcut și să încercăm, pe cât posibil, să ne reinventăm în acord nu doar cu o nevoie imediată și practică, ci mai ales în raport cu o stare nouă de-a simți felul în care este necesar să facem treabă. Suntem o echipă formată din femei, pentru femei, și emoțiile sunt importante pentru noi, ne călăuzesc și, de aceea, le ascultăm!

Astfel, Alexandra și Gia, administratorele și spiritele logice ale echipei, alături de instructoarele de cursă lungă Paula, Dalanda, Marcela şi Ana, laolaltă cu mine am discutat despre lucrurile în care crede fiecare dintre noi și despre ceea ce ne dă sens în activitatea noastră în sală. Am făcut acest brainstorming timp de mai multe zile și astfel am adunat o serie de atribute care ne unesc și pe care încercăm să le arătăm, prin ceea ce facem, și publicului nostru: “grija faţă de cliente, motivarea acestora, energie pozitivă, înțelepciune, respect, încredere, onestitate, feedback, modestie, comunicare, creativitate, smerenie, grijă la detalii, blândeţe, coerență, devotement, conştiinciozitate, seriozitate, exigenţă, armonie, muncă în echipa, autoperfecţionare, constanţă, calitate, diversificare, respect pentru unicitate, muncă în echipă, demnitate, acţiune, implicare sufletească, găsirea celei de-a treia căi”.

DSC_0135 (2)_exposure

Paula, instructoare LadyFIT

Acestea fiind așezate pe hârtie, am petrecut apoi următoarele zile analizând modul în care activitatea noastră la sală se îmbină cu aceste valori. Unde se regăsesc ele în ceea ce face fiecare dintre noi? Au fost câteva zile intense, de lucru asiduu şi hotărât împreună. Am stat să ne gândim cum putem aducem ceea ce facem în sală cât mai aproape de lucrurile în care credem.

Apoi, pasul următor a fost să selectăm ceea ce stă la baza LadyFIT ca organizaţie: atenţie şi grijă, plăcere, deschidere, bucurie, originalitate, onestitate, atitudine pozitivă, prosperitate, calitate şi fast-forward, concentrare, devotament, implicare. Noi, ca echipă, credem în fiecare dintre aceste atribute. Din ele ne tragem forţa, din ele ne vine creativitatea în sală și tot aici ne întoarcem când ne căutăm drumul.

10520779_988638521175608_1221893358050534091_o

Diana, instructoare LadyFIT

Am stat şi ne-am gândit apoi în ce formă de arhitectură organizaţională ne regăsim. Ne-am dat seama că, în centrul organizaţiei noastre, se regăsesc fetele de la sală, clientele noastre. De la ele ne vine inspiraţia, prin feedback-ul pe care ni-l dau, prin ceea ce ne spun că doresc să obţină în antrenamentele lor. Echipa de instructoare are drept sarcină crearea programului de antrenament. Lucrează împreună orele după care clientele noastre se antrenează, astfel încât să acoperim cât mai multe dintre nevoile de fitness exprimate de ele.

DSC_0281

Ana, instructoare LadyFIT

În egală măsură, Alexandra și Gia, primele cu care clientele noastre intră în contact la recepție, se asigură că le îndrumă pe acestea spre antrenamentele potrivite cu nivelul lor de rezistenţă fizică, tocmai pentru a fi sigure că cele mai multe dintre ele lucrează corect şi eficient, deci că există o strategie în programul de exerciţii, în aşa fel încât să îşi atingă cât mai rapid şi mai sigur obiectivele în sport.

În etapa a doua a acestui proiect de arhitectură organizaţională a venit rândul meu şi al Andreei Vasile, povestitoarea și omul de comunicare, să ne implicăm. Andreea este cea care a dat unitate și coerență felului în care sala noastră comunică. Se ocupă de identitatea sălii în spațiul on-line și ține legătura în mediul virtual cu comunitatea LadyFIT prin informaţii utile și lecture interesante. De asemenea, vine cu ideile bune, creative și, mai ales, oneste despre ceea ce ar trebui să transmită atât LadyFIT, cât și eu, ca brand.

DSC_0981

Dalanda, instructoare LadyFIT

Cât despre mine, ce să vă spun? După aproape 10 ani ca antrenoare în sală, am făcut un pas spre ceea ce a fost pregătirea mea iniţială, aceea de creator de organizaţii. Astfel, m-am implicat tot mai puţin în activitatea de predare la sală şi tot mai mult în creşterea unei organizaţii sănătoase, în care fiecare dintre noi să se exprime creativ şi liber. De aceea, de vreo jumătate de an lucrez și pentru franciza LadyFIT, pentru că din 2016 vom porni acest nou proiect în Bucureşti şi în ţară. Mi-am concentrat efortul personal înspre definitivarea MBA-ului meu la Maastricht School of Management şi, făcând un pas înspre biroul de la sală, am putut să coordonez următoarea etapă de evoluţie a sălii. Uneori mi se face dor de postura de antrenoare, de “haide, haide, lasă miorlăiala” şi de “încă 2342”. Însă ştiu că, pentru a îndeplini un vis şi o viziune, trebuie să rămân concentrată asupra lor, aşa că am decis să îmi aloc toate resursele dezvoltării sălii.

DSC_0147m

Marcela, instructoare LadyFIT

Sunt însă atât de fericită cu evoluţia frumoasă a fetelor din echipa LadyFIT încât am toată încrederea că ele pot face împreună o treabă mult mai bună decât mine în sală. Ana, Paula, Marcela, Diana, Raluca şi Dalanda sunt fete frumoase, pline de energie şi spirit, care mă inspiră de fiecare dată când visez departe în legătură cu ceea ce vom face împreună din LadyFIT. Aşa că atunci când programul îmi permite asta, vin fericită la orele pe care ele le țin, să îmi aduc aminte de bucuria de a face sport, în varianta în care mă simt cel mai “acasă”.

DSC_0012

Raluca, instructoare LadyFIT

 

 

 

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii