Adidas Pure Boost X – soluție unică pentru antrenamente diferite

16.05.2016
Adidas Pure Boost X, o soluție unică pentru antrenamente diferite

Încălțările sunt importante pentru a atinge un nivel de performanță în sport cât și pentru confortul zilnic. Am testat Adidas Pure Boost X și concluzionat că sunt confortabile, polivalente și ajută atât picioarele normale cât și cele cu diferite particularități anatomice.

Încălțări mai ușoare, elastice

Când am primit propunerea de a testa noul Adidas Pure Boost X, creat special pentru atlete, m-am bucurat mult. Eu am un picior dificil, cu un platfus sever, care de-a lungul timpului mi-a dat nenumărate bătăi de cap şi, astfel, problema încălţărilor de antrenament mă preocupă constant. Obişnuită cu pantofii greoi, cu suport masiv la nivelul arcului plantar, am privit la început mirată şi încântată noua pereche de la Adidas. Erau uşori, cu un spaţiu la nivelul părţii mediane a tălpii, cu o porţiune care se strânge în jurul tălpii şi o talpă din spumă uşoară.

I-am testat prima dată în parc, la un antrenament în aer liber, cu exerciţii funcţionale şi stretching. Nu-mi venea să cred cât de liberă îmi simţeam talpa, având, totuşi, o senzaţie confortabilă de suport şi fermitate în zona arcului plantar. Pe iarbă s-au comportat excelent, având deplină mobilitate a tălpii încât să îmi controlez aliniamentul postural şi am simţit astfel că activez corect toată musculatura picioarelor. La stretching am constatat că tot îmi place mult să lucrez în picioarele goale, oricât de uşori ar fi pantofii sport.

Disconfort redus la antrenament

Următorul antrenament a fost pe stadionul Dinamo, la alergare. Încerc să variez cât de mult pot exerciţiile pe care le fac şi, când alerg, prefer pista de la stadion, pentru că îmi protejez mai mult genunchii. Pentru cei 5-7 km pe care îi alerg de obicei m-am simţit foarte confortabil cu ei. Mi-a luat puţin să îmi reglez ritmul, pentru că talpa este mult mai liberă datorită plasei exterioare decât eram eu obişnuită înainte, când vârful încălţărilor pe care le foloseam la alergare era destul de tare.

Mi-a plăcut că la sfârşitul alergării nu m-a mai durut unghia de la degetul mare şi după acest antrenament am simţit că îmi activez şi talpa, nu doar muşchii mari ai picioarelor. Per total, a fost un antrenament plăcut, confortabil şi am simţit foarte bine suportul plantar dinamic, asta în condiţiile în care pantofii sunt uşori şi cu o talpă foarte comodă şi subţire.

Acum, când plouă, îi folosesc mult la sală, pentru antrenamentele de interior. De la exerciţii funcţionale la step aerobic, m-am împăcat bine cu ei şi mă simt foarte bine când îi port. Ce mi-a plăcut la sală a fost faptul că nu mai simt senzaţia de talpă tensionată cu care mă mai confruntam în încălţările cu suport ferm la nivelul tălpii și tot acolo simt nevoia unei plase puţin mai rezistente în zona degetelor, pentru că uneori am senzaţia că îmi pierd echilibrul când fac ore de gimnastică aerobică.

Adidas Pure Boost X, un produs polivalent

Pentru mine, Adidas Pure Boost X a venit ca o surpriză plăcută. Ca om de sport, aveam câte o pereche de încălţări pentru fiecare tip de antrenament, dar mă bucur să găsesc o soluţie de echipament sportiv pe care o pot folosi în mai toate antrenamentele mele săptămânale.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii