3 lucruri pe care nu ești obligat/ă să le faci (deși sunt la modă)

14.09.2016
3 lucruri pe care nu ești obligat/ă să le faci (deși sunt la modă)

Când auzi în jurul tău vorbindu-se mult și des despre anumite lucruri despre care habar nu ai, ți se pare că pierzi ceva. Dacă ar trebui să le știi și tu? Par la modă, par că-s populare printre mulți, așa că de ce ție ți-au scăpat? Poate trăiești presiunea din cauza asta și n-ai idee de unde s-apuci situațiile și să te pui la punct cu ele. Sugestia mea este să … te calmezi. Sigur, sunt multe lucruri care vin și pleacă, și-n ele e o modă, că vorbim de sporturi, de frecvența cu care le facem și până la a găti mâncăruri mai complicate, în aranjamente ciudate, care-ți iau ochii. Uite care sunt, în opinia mea, ideile la modă, care, dacă nu te interesează, pot fi cu ușurință lăsate deoparte. N-ai de ce să dai socoteală cuiva pe tema asta!

Maraton/triatlon/sporturi de anduranță. Vezi tot mai des pe rețelele sociale oameni care-și depășesc limitele în tot felul de sporturi în care trebuie să depui efort considerabil sau unde trebuie să-ți dai, cumva, viața peste cap ca să faci loc unui obiectiv complet nou și străin pentru tine. În vreme ce unii îi admiră pe acești oameni și-i susțin cu gândul, alții vor să li se alăture cu fapta și ajung, adesea, să se simtă frustrați de un astfel de obiectiv greu, dar nici nu vor să renunțe pentru că, nu-i așa, numai cei mai slabi fac asta. Păi, nu e deloc așa. Sportul ar trebui făcut de plăcere, nu e o cursă, nu trebuie să te simți încolțit dacă prietenii tăi vor să facă așa ceva și ție nici că-ți pasă. În realitate, puțini au forța (fizică, mentală, financiară) să se dedice unui asemenea scop care, în final, e doar pentru ei. Motivația pe care ei o inspiră e de văzut la nivel simbolic, nu trebuie să iei totul ad litteram și, de mâine, să-ncepi să te antrenezi ca să urci pe Everest.

Feluri complicate de mâncare. Show-urile de gătit și meseria de bucătar sunt două teme care au prins super bine în ultimii ani și în România. Mâncarea nu mai e mâncare dacă nu implică și ceva artă. Trebuie să fie complicată, să arată minunat și gustul să fie demn de restaurante cu stele Michelin. Și mie îmi place mult să gătesc și pot să spun că sunt și bună la asta, dar să fim serioși că, zi de zi, sunt lucruri ceva mai bune de făcut decât să te dai peste cap în bucătărie. Orice masă presupune planificare – cumpărături, pregătire, gătit propriu-zis și e nevoie de stare de spirit pentru asta. Uite ce zic eu: e suficient să știi să fierbi ca lumea un ou și să faci niște paste cu sos de roșii.

Să știi ce vrei să faci cu viața ta. Anii ăștia, ca niciodată, pare că toată lumea și-a dat seama ce scop are în viața asta. dar tu încă habar n-ai ce vrei. Bâjbâi de la un loc de muncă la altul în vreme ce prietenii tăi își dau demisia pe bandă rulantă, își fac afaceri, beau smoothies în pauza de prânz și pun fotografii de la munte în timpul săptămânii. Unde greșești tu? Nicăieri! Ești bine cum ești. Sentimentul că trebuie cu toții să ne aliniem unui stil de viață liber în care toate se aranjează după bunul plac și propria voință e unul fals. Fiecare om trăiește după cum se simte confortabil și, în realitate, nu există niciun fel de competiție în a trăi, chipurile, corect. Unii oameni știu foarte bine sensul lor încă de la 20 de ani, alții nu-l află, poate, niciodată. Facem fiecare ce poate!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii