Relatii

auto-analiza
31.05.2017

Relatia – complicata si constienta cu tine


Relatia cu mine insami e deja suficient de complicata in sine, dar cand mai adaug si necesitatea de a fi constienta in aceasta relatie cu mine aproape ca imi doresc sa fi ramas in ciorba de nestiinta in care ma balaceam acum cativa ani.

Multi ani aveam o impresie precisa despre mine, despre relatia cu mine. Eram atat de sigura incat nu imi puneam vreo intrebare, caci totul era limpede si clar. Ocazionalele buseli ale subconstientului se manifestau regulat : o stare de apatie care dura cateva zile sau o oboseala accentuata fara o cauza anume, mici fixatii asupra unui subiect care ma irita cu mult peste ceea ce ar fi fost firesc sau perioade de sindrom pre-menstrual care ma chinuiau ingrozitor imi semnalau cate ceva din lucrurile pe care le ascundeam sub presul ratiunii. 

cum sa nu ai o relatie
15.05.2017

Cum inveti sa nu ai o relatie


Cum inveti sa nu ai o relatie pare sa fie o intrebare utila in Bucurestiul zilelor noastre. Pentru mine este o experienta noua, mai ales ca in ultimii 18 ani am avut doar relatii lungi, de cel putin un an.

Prima mea intrebare a fost de ce sa inveti sa nu ai o relatie? Si multi ani nu am inteles rostul acestui demers, pentru ca faceam doar ceea ce stiam sa fac. 

vorbe cu sens
09.12.2016

Vorbe cu sens


Vorbe cu sens aruncate pe internet. Acum niste ani de zile am dat peste citatul asta siroposo-motivational : nu te multumi cu un om care nu iti ofera ocazia de a vorbi cu sens, pentru ca eternitatea e prea lunga pentru conversatii fara substanta. Cam asta e traducerea eleganta a ideii de a nu-ti irosi viata cu oameni cu care nu ai despre ce sa vorbesti „pe bune”. Onor facebook, citatul mi-a reaparut azi si imi dau seama ca dupa atata timp, ma regasesc in el si a stat la baza unor decizii sentimentale care mi-au dat ceva batai de cap.

fericirea
08.10.2016

Fericirea si coada cainelui


Un caine, cand e fericit, isi misca voios coada. Ideea ca daca misti coada cainelui, el va simti fericirea, e insa gresita. Am discutat acest subiect cu multi cunoscuti si toata lumea pare sa fie de acord cu aceasta situatie. Insa daca e evident ca nu poti face un caine fericit doar miscandu-i coada, nu inteleg de ce, in cazul nostru, al oamenilor, incercam sa facem exact asta si ne minunam ca nu ne iese. Sa va spun la ce ma gandesc.

viitoare mireasa
21.09.2016

Esti viitoare mireasa? Iata cum arati de milioane!


Esti mireasa? E greu! Cand incepe sezonul nuntilor viitoarele mirese se simt presate permanent! Nu doar pentru ca isi doresc sa arate de milioane, ci se mai si streseaza ingrozitor cu organizarea petrecerii de nunta. Cand esti o viitoare mireasa trebuie sa faci toate pregatirile pentru petrecere, sa tii cura de slabire, sa faci sport, sa te ocupi de nunta, de rochia de mireasa, de invitati…Ce sa mai, e un job in sine! Iata ce poti face ca sa treci cu bucurie prin pregatirea nuntii, sa faci si sport si sa te bucuri din plin de experienta!

copil
19.09.2016

3 moduri simple în care-ți poți ajuta copilul să aibă un stil de viață sănătos


Un studiu american a arătat că 80% dintre fetele de până în 10 ani au ținut cel puțin o dată în viață o cură de slăbire. Wow! Eu, la 10 ani, nu știam ce jocuri să mai inventez cu prietenii de la bloc. Să citesc o asemenea statistică este pentru mine un lucru îngrijorător. Însă, într-un fel, nu mă miră deloc informația. Trăim într-o lume excesiv preocupată de aspectul fizic și copiii, ca niște bureți ce sunt, absorb acest tip de mesaj cu mult mai repede. Din păcate, majoritatea dintre ei nu are încă priceperea și capacitatea să extragă ce trebuie sau să lase deoparte ce nu trebuie din amalgamul de mesaje din jur.

Eu sunt unul dintre copiii de care s-a făcut mișto din cauza greutății. Și am suferit din cauza asta, mai ales în adolescență. Ca mine au fost, și sunt, milioane  de alți copii care se confruntă zi de zi cu stigmatizarea. Ea vine din partea părinților, profesorilor și prietenilor, E dureros să auzi că ești gras, că ar trebui să mănânci mai puțin, că, pe scurt, ești vai de capul tău! De aici încep și problemele: încredere în sine scăzută, izolare și, câteodată, chiar și boli de alimentație precum bulimia sau anorexia. Nu uitați că, de obicei, copiii imită comportamentele pe care le văd acasă așa că degeaba îi zici, ca părinte, copilului tău să dea burta jos că râd alții de el când tu nu faci niciun pic de mișcare și mănânci anapoda.

cum cunosti oameni noi
01.06.2016

Cum cunoști oameni noi fără să te simți incomod


Fără networking nu se poate! Mai precis, legăturile cu tot felul de oameni sunt necesare ca să aflăm informații, să prindem oportunități și să beneficiem de relații care, de multe ori, ne pot duce în locuri pe care, odată, doar ni le-am imaginat. Fără să depunem acest efort de-a socializa, riscăm să rămânem într-o bulă neproductivă, în care nu se întâmplă nimic și-n care credem că lumea arată doar așa cum ne trece nouă prin cap. Unii oameni sunt mai relaxați când vine vorba de-a cunoaște lume nouă, pentru alții, dimpotrivă, e o bătaie de cap. Însă poți să simplifici lucrurile cu câteva soluții la îndemâna oricui.

obiceiuri bune
24.05.2016

Obiceiuri sănătoase care atrag atenția asupra ta


O vorbă spune că începem să fim cu adevărat noi înșine când facem de la A la Z munca de-a scăpa de tot ce am învățat că ”trebuie” acasă, la școală, în societate. Pe scurt, înainte de a deveni noi înșine, e nevoie să trecem printr-un proces de dezvățare și-apoi creștere sănătoasă, în acord cu dorințele, nevoile și ghidarea noastră interioară. Nu e nevoie să spun că și eu am trecut prin asta și că e o muncă titanică și că ani de zile de ce cred alții despre cine suntem și ce-ar trebui să facem nu se șterg cu buretele peste noapte.

Dar, să presupunem că munca asta a fost făcută și-n ochii noștri suntem , în sfârșit, cine ne-am dorit să fim. Iată, deci, ce i-ar inspira pe alți oameni să creadă despre noi că suntem pe-un drum mai bun, pe care, la un moment dat, și-ar dori și ei să ajungă.

25.04.2016

Dimineți reușite în câțiva pași simpli


Încă o dimineață! Ai zice că e suficient să te ridici din pat, să te speli pe ochi, să-ți bei cafeaua și-apoi să pleci la treaba ta pentru ca ziua să înceapă. În teorie e adevărat și mulți dintre noi avem dimineți pe fugă în care, netreziți de-a binelea, le facem pe toate ca niște roboței, cu mintea în altă parte, pe pilot automat.

Cu toate astea, ca-n orice altceva, putem să revizuim atitudinile noastre și felul în care ne optimizăm practicile astfel încât ele să nu mai fie la voia întâmplării, ci să devină o parte integrantă, conștientă, ritualuri de care să ne bucurăm și pe care să le practicăm cu bucurie.