Miscarea te mentine tanar

20.10.2016
Miscarea te mentine tanar

Evit sa-mi fac chip cioplit, vorba aceea, dar am oameni pe care-i admir din diverse motive si ei apar in calea mea la tot pasul, iar asta e un lucru foarte bun in conditiile in care ne e greu sa spunem ca admiram pe cutare si cutare ca si cand asta n-ar fi un soi de compliment, ci ne-ar pune pe noi intr-o lumine proasta. Vad des multi oameni care nu vor sa admita cu voce tare cand cineva le place de teama sa nu pice, cum s-ar spune, de papagali. Eu n-am cu treaba asta nicio problema asa ca azi vreau sa va povestesc despre un om despre care poate ati citit pana acum, Ed Whitlock.

Ed Whitlock e un canadian de 85 de ani din Ontario, Canada care sambata a trecut linia de sosire a Maratonului din Toronto in sub 4 ore stabilind astfel un nou record pentru alergatorii din categoria lui de varsta, 85-89 de ani. Ultimul cel mai bun timp fusese stabilit in 2004, cand maratonul fusese incheiat de un om din grupa asta de varsta in 4:34:55. Noul record a lui Ed a fost de 3:56:33.

Ed a zis simplu ca i-a fost mai greu la kilometrul 25, dar ca apoi, cand a trecut peste indispozitia de acolo, si-a revenit. Alerga cu spor pe cand era adolescent, apoi la 20 de ani s-a lasat, insa a reluat practica la 40 de ani si, de atunci, nu s-a mai oprit. El declara ca nu face nimic din ce face azi un alergator care are si antrenor, adica nu face altfel de miscare, nu face masaje, nu face bai cu gheata. Spune ca i se pare pierdere de timp, desi nu e impotriva lor, dar ca daca incepi si-ti complici o activitate pe care o faci cu placere, s-ar putea sa ai tot mai putin timp pentru activitatea aia care te-a pus in miscare in prima faza.

Mie imi place exemplul lui Ed pentru ca e cel al unui om care alearga de placere, fara dorinta de-a izbuti cine stie ce grozavii, un barbat constient de sine, de varsta lui, de ceea ce poate sa mai faca si, mai ales, de umorul lui. El se antreneaza acasa zilnic prin alergari usoare in jurul … cimitirului.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii