miracolul unei zile de rahat

08.10.2014

Azi am avut o zi cu adevarat proasta. Una din alea in care totul merge pe dos, de la o noapte nedormita zbuciumat, in care demonii isi organizeaza cuiburi in visele mele. Apoi o cafea nasoala si amara, o zi in care inca de dimineata imi bag si imi scot mai mult sau mai putin ipotetic diverse segmente anatomice in fiecare clipa de rahat.

Apoi traficul, eternul trafic de cosmar cand in Bucuresti ploua marunt si pare ca toti oamenii si-au gasit cate o masina care sa ocupa strada.

Si sunt sigura ca as mai putea continua la nesfarsit cu lista de chestii care m-au demontat azi. Numai ca se lasa dintr-o data o liniste atat de apasatoare, de cruda si de taioasa. Mi-am dat dureros de clar seama ca toti acesti nervi sunt un dar. Oana are cancer. Oana este una dintre primele mele cliente de la sala. Oana are 34 de ani si a mai invins o data, cu mult curaj, o tumora cat portocala. S-a luptat si pe moment a castigat, revenise si la sport si era optimista. Oana s-a indragostit si Oana parea fericita ultima oara cand am vazut-o, pe canapeaua rosie de la intrarea in sala. Nu mai stiu acum cat timp era asta, dar Oana zambea in liniste si aproape cu incredere.

Azi, Oana mi-a adus o liniste apasatoare. Pentru ca realizez ca e un privilegiu simplul fapt ca ma pot enerva pentru rahaturile zilnice . Nu stiu cat timp mai are Oana, dar cu siguranta are o sansa ca sa se lupte inca o data cu cancerul. Are o sansa de a-i fi eliminate una cate una celulele tumorale din creier. Pentru ca acum celulele tumorale nu mai sunt grupate intr-un loc, pentru a putea fi operate in Romania. Exista posibilitatea ca aceasta operatie sa fie facuta in Canada. Si exista posibilitatea ca Oana sa ramana in viata. Posibilitatea aia costa 100.000 de euro.

Oana are cancer la creier, un cancer foarte agresiv, care se cheamă oligoastrocitom anaplazic. În ianuarie 2010, i-a fost operată o tumoră cât o portocală, apoi a făcut radioterapie și totul a fost OK, timp de 3 ani jumate. Din vara lui 2013 n-a mai fost OK, a avut prima recidivă și a intrat pe tratament cu citostatice. În vara asta, deși era sub chimioterapie, boala s-a întors din nou, mult mai agresivă, cu internări de urgență și probleme neurologice mari. În România nu poate fi operată, fiindcă nu mai e vorba de o tumoră compactă, ci de celule agresive, infiltrate și răspândite printre cele sănătoase. Dar există în Canada, la Montreal Neurological Institute and Hospital, posibilitatea unei operații printr-o tehnică specială. Se numește “fluorescence-guided resection of brain tumors (FGR)” și presupune rezecția tumorii cu ajutorul unei substanțe fluorescente care delimitează vizual zonele infiltrate. Doctorul Kevin Petrecca de acolo (http://www.mni.mcgill.ca/neuro_team/neurosurgical/kevin_petrecca/) i-a examinat dosarul și a spus că o poate opera. Operația e estimată la 100.000 de euro. Practic, atâta costă o șansă la viață pentru Oana.
OANA LIVADARIU
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/piticipecreier

O cunosc pe Oana de multi ani si din pacate, va garantez pentru onestitatea acestui caz. Va rog, donati pentru ca Oana sa aiba ocazia sa traiasca.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii