Mai mult din ceea ce ma face fericita

04.09.2014

Ultimele luni din viata mea au insemnat o schimbare majora in plan sentimental si o cautare a lucrurilor care ma fac fericita. Am inteles, pe parcursul catorva ani de cautari personale, ca fericirea nu e o stare continua sau naturala, ca are la baza o serie de decizii si actiuni.

Am inteles ca pentru mine e important sa ma simt bine in pielea mea, asa ca mancarea sanatoasa si sportul practicat constant si moderat sunt esentiale pentru a ma simti fericita. Nu imi place sa ma chinui in antrenamente, asa ca aleg intotdeauna exercitii moderate, care sa ma energizeze si sa ma lase simtindu-ma bine in pielea mea. In trecut gaseam un fel de fericire in a ma chinui cu antrenamente dureroase si foarte grele, dar odata ce am inceput sa imi insanatosesc viata emotionala, am revenit la bucuria sportului facut pentru placere. Mananc sanatos pentru ca imi place sa mananc bine, aleg intotdeauna ingrediente naturale si sanatoase si ador sa gatesc. Imi gasesc o mare parte a fericirii personale in mancare, socializarea la masa in general mi-e draga si desi nu spal vase, iubesc haosul aromat al bucatariei mele atunci cand gatesc sau miresmele suave ale restaurantelor bune.

Apoi am inteles ca uneori iau decizii bune, alteori…mai putin bune sau chiar groaznice. Si e ok, cata vreme inteleg sa merg pe o linie a dezvoltarii personale. Nu e usor, e adeseori frustrant sa ma privesc obiectiv, e un carusel de emotii prin care trec uneori. Dar am invatat in anii de terapie ca emotiile sunt ok, ca ele vin, se manifesta si, lasate libere, trec. Am invatat sa trec peste un model idealizat al propriei mele vieti si sa fac mai mult din ceea ce ma face fericita.

Pentru ca am realizat in ultimul an ca fericirea vin dintr-un soi de coerenta personala, din decizii asumate si implementate, din munca permanenta si din selectarea oamenilor de care ma inconjor, a locurilor in care merg si a gandurilor carora le dau putere. Si, pas cu pas, fac mai mult din ceea ce ma face fericita, fie ca e vorba de mancare, eleganta, seductie, sport, cumparaturi, pantofi, calatorii sau flori.

Si despre asta e acest blog.

 

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii