Index de Sanatate

05.03.2018
Index de Sanatate 3

Programul de munca aglomerat, ritmul tot mai alert al solicitarilor la care trebuie sa ne supunem din partea familiei, superiorilor de la locul de munca si pierderea deprinderilor sanatoase ce privesc relaxarea, deconectarea si odihna ne supun unui risc tot mai crescut de pierdere a sanatatii in viitor. Din pacate, suntem tot mai expusi poluarii si comportamentelor nesanatoase cum este fumatul si consumul regulat de bauturi alcoolice si intampinam dificultati tot mai mari in a mentine in timp comportamente sanatoase.

In ciuda faptului ca din ce in ce mai multi oameni constientizeaza importanta mentinerii starii de sanatate, pare tot mai dificil sa ne construim un stil de viata sanatos. Discutand cu multi dintre clientii mei, am realizat cat de general este privit conceptul unui stil de viata sanatos. Problema este ca atunci cand te referi la stilul de viata sanatos  ca la un tot unitar, fara sa evaluezi fiecare pilon al acestuia, tendinta este mai curand spre descurajare si demotivare. Multi dintre cei care ma urmaresc tind sa creada ca avea un stil de viata sanatos este mai degraba un concept generalist si oarecum filosofic.

Tocmai de aceea, pentru a putea aborda si totodata personaliza schimbarile pe care trebuie sa le implementam in comportamentul nostru zilnic in asa fel incat sa ajungem sa avem un stil de viata sanatos, specialistii in domeniul nutritiei, alimentatiei sanatoase si comportamentului uman au creat un instrument profesionist, usor de implementat, care sa vina in sprijinul celor care constientizeaza ca au nevoie sa isi imbunatateasca stilul de viata.

 

Index de Sanatate este o platforma care ne sustine sanatatea, un program pentru aceia dintre noi care doresc sa isi evalueze stilul de viata si sa isi construiasca pas cu pas schimbarea in bine. Luand in calcul cei 5 piloni care fundamenteaza un stil de viata sanatos, respectiv dieta echilibrata, starea generala de sanatate, activitatea fizica, echilibrul psihologic si capacitatea de a gestiona obiceiurile nesanatoase, Index-ul de Sanatate ne ofera atat o evaluare a comportamentului nostru prezent cat si un plan concret de schimbare in bine.

Cred ca primul si cel mai important pas este sa constientizam care sunt zonele in care avem nevoie de schimbari in bine si care sunt acele arii ale comportamentului nostru in care am reusit sa implementam schimbari sanatoase. Apoi, pe baza acestei evaluari obiective, sa ne facem un plan concret de schimbare, sa invatam noi comportamente mai sanatoase si astfel sa ne construim in mod organic un stil de viata mai sanatos, pe care sa il adoptam natural, fara eforturi majore.

 

Schimbarea graduala, constienta si constanta in bine a comportamentelor noastre este de natura sa ne ofere un cadru realist de schimbare, care poate fi astfel urmat cu success. In procesele de schimbare este foarte important sa avem o misiune, un obiectiv foarte important spre care tindem. Dar succesul vine de fapt din atingerea obiectivelor intermediare, care sunt coerent indreptate spre atingerea misiunii noastre.

 

Acesta este marele beneficiu pentru utilizatorii care  adopta indexul de sanatate, anume ca ne traseaza o harta de urmat pentru a ne construi un stil de viata sanatos. Ne atrage atentia asupra comportamentelor potential periculoase pentru starea noastra de sanatate in viitor si totodata ne ajuta sa fixam obiective intermediare concrete, pe care le putem atinge si care ne fac mai sanatosi.

 

In cazul meu, de exemplu, nu am acordat o atentie crescuta faptului ca in mod constant nu ma odihnesc destul . Mi se parea cumva un dat al vietii profesionale incarcate pe care o am, insa acum sunt constienta ca ma expun riscului de imbatranire prematura si suprasolicitarii nervoase.

Un stil de viata sanatos cred ca se construieste pas cu pas prin alegeri constiente, prin identificarea cu realism a zonelor in care avem de lucrat si, poate cel mai important, prin schimbari concrete in directia potrivita. Toate aceste schimbari de comportament care ne sustin in viitor starea de sanatate ne ajuta sa fim mai atenti la comportamentul nostru de zi. Si astfel, sa avem in mod constant acel tip de viata in care sa ne pastram starea de sanatate.

 

Index de sanatate este un prim pas foarte util spre construirea unui stil de viata sanatos si va invit sa va inscrieti pe platforma online,  sa faceti testul si sa vedeti unde va puteti imbunatati alegerile de lifestyle. Schimbarile mici, dar constante in directia potrivita sunt mai usor de implementat si de mentinut zi de zi. Atunci cand reusesti sa iti atingi etapa cu etapa obiectivele de sanatate, e mult mai usor sa mentii o viata echilibrata in timp. Asa ca va recomand sa faceti testul de pe Index de sanatate si sa incepeti sa va construiti sanatatea, alegere cu alegere!

 


COMENTARII
  • ioana pe 20.02.2019 la 23:40 Răspunde

    doresc index de sanatate


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii