Diet and Lifestyle management – tehnici pentru schimbare

05.11.2013
Diet and Lifestyle management – tehnici pentru schimbare

Viteza cu care trăim viaţă ne-a îndemnat să căutăm viteză cu orice preţ şi în remodelarea corporală sau însănătoşire. Fie că discutăm despre adoptarea unui stil de viaţă sănătos, despre ameliorarea unor afecţiuni medicale sau slăbire, respectiv creşterea masei musculare, am îmbrăţişat cu toţii mitul “se poate repede şi bine”, promovat cu atâta success în media.

Acest articol este despre soluţiile care în mod real funcţionează, care sunt sănătoase şi eficiente şi pe termen lung, nu doar pe termen scurt.

Am creat o serie de diete și programe personalizate de exerciții care te pot ajuta. Intră pe magazin și comandă dieta sau programul care ți se potrivește!

Ce inseamnă Diet and Lifestyle Management

Programul de “Diet and Lifestyle Management”, este o strategie de îmbunătăţire a alegerilor de lifestyle, corelată cu un program de exerciţii fizice adaptate nevoilor individuale şi cu intervenţie nutritională personalizată. Fiecare dintre cei 3 piloni mari ai acestui program este completat cu suport psihologic şi motivaţional, menit să crească adeziunea clientului la program până la implementarea definitivă a schimbărilor. La LadyFIT oferim acest program complet unui număr de clienţi, cu care lucrăm îndeaproape şi cu rezultate încurajatoare.

Când vorbim despre intervenţia nutritională personalizată trebuie să explicăm ce ar trebui de fapt să presupună această sintagma. Vorbim despre corelarea analizelor de sânge cu un control general al stării de sănătate şi cu o serie de ecografii efectuate de medici specialist, pentru a avea o imagine de ansamblu a sănătăţii clientului. Apoi, apelând la cele mai noi aparate de scanare şi evaluare corporală, facem o evaluare a compoziţiei corporale, identificăm zonele problema şi corelăm o eventuală patologie medicală cu intervenţia prin dietă.

Cori Grămescu este nutriţionist şi antrenor de fitness, aşa că, pornind de la aceste date iniţiale, se face o strategie alimentară împreună cu clientul, pornind de la o analiză atentă a stilului de viaţă, de la preferinţele alimentare ale clientului şi nu în ultimul rând, de la bugetul disponibil pentru dietă. În funcţie de aceşti factori se întocmeşte un program alimentar care ţine în totalitate cont de nevoile şi preferinţele individuale, apoi din 2 în 2 săptămâni se face o reevaluare corporală şi o modificare a dietei alimentare.

Programele de dietă pe care le construim la LadyFIT sunt variate, însă au câteva lucruri esenţiale în comun: sunt în primul rând bazate pe alimente naturale, ţin cont de reglementările medicale în domeniul nutriţiei, fiind echilibrate din punct de vedere nutritiv şi setează obiective sănătoase şi realizabile. Dincolo de marketingul lui “repede şi fără effort”, noi oferim o variant sănătoasă, echilibrată şi sustenabilă în timp, tocmai pentru că înţelegem ce înseamnă implementarea unor alegeri sănătoase pe termen lung.

Antrenamente variate

Partea de antrenamente ţine cont atât de nivelul de rezistenţă fizică a clientului, cât şi de obiectivele în antrenament. Programul de exerciţii este variat, tocmai pentru că eficientă exerciţiilor vine odată cu diversitatea antrenamentelor. În cadrul programelor de antrenament oferim atât clase de grup cât şi clase private, în funcţie de preferinţele individuale ale clienţilor noştri.

Mizăm în special pe antrenamente cu greutatea corpului şip e tehnici de antrenament cu accesorii mici, ferindu-ne de monotonia antrenamentelor la sala de forţă. Apelăm constant la tehnicile noi de lucrui şi la cele mai noi licenţe în fitnessul mondial, tocmai pentru că susţinem pregătirea teoretică serioasă în domeniu, dar şi inovaţia în antrenament.

Această versatilitate în conceptele de antrenament cu care operăm ne face să găsim soluţii atât pentru clienţii obişnuiţi cu sălile de sport, cât şi pentru cei care doresc antrenamente private acasă sau în natură, având o gama largă de tehnici de lucru, de la aqua gym până la antrenamente derivate din balet sau exerciţii cu greutăţi şi fitness funcţional sau crossfit.

Versatilitatea şi diversitatea antrenamentelor create la LadyFIT nu se rezumă doar la clasele de grup. Chiar în sistemul claselor de antrenament private, facem programe personalizate care însă se desfăşoară cu antrenori diferiţi, tocmai pentru a avea şi acasă diversitatea antrenamentelor la sala. Când vine vorba despre crearea unui regim de exerciţii fizice, ţinem cont de obiectivele clienţilor, de disponibilitatea lor de timp şi efort şi de tehnici de ajustare vizuală, apelând la tot felul de secrete de antrenament pentru a echilibra vizual corpul clienţilor noştri, jucându-ne cu proporţiile şi cu modelarea musculară.

Beauty Camp – evenimente sportive în aer liber

La cererea clientelor noastre, în această toamna debutează programul “Beauty camp”, o serie de evenimente sportive şi de înfrumuseţare în aer liber, desfăşurate în afară Bucureştiului. Aceste evenimente sunt grupate în funcţie de obiectiv, de la weekend-uri de detox până la zile de “outdoor training”, “Bootcamp” sau “endurance fitness”. Această ramură a antrenamentelor pe care le oferim este aşteptată cu entuziastm de clientele sălii, care au şi iniţiat-o, de fapt, pentru că la ideea lor am ajuns să propunem astfel de weekenduri active.

În ceea ce priveşte însănătoşirea alegerilor de lifestyle, vorbim despre o gama largă de modalităţi de intervenţie pozitivă: de la trucuri şi sfaturi pentru depăşirea momentelor periculoase în dietă, până la support motivaţional sau, în cazurile mai complexe, de intervenţie specializată din partea psihologilor sau psihoterapeutilor cu care colaborăm, încercăm să facem din acest process de schimbare pozitivă un parcurs mai uşor şi mai agreabil pentru clienţii noştri.

În cadrul şedinţelor periodice de ajustare a programului de lifestyle management, avem alocată o bună parte referitoare la implementarea alegerilor sănătoase, la menţinerea motivaţiei de antrenament şi depunem un effort considerabil pentru a reduce cât mai mult monotonia şi rutină nefastă în program.

Tot aici se încadrează şi tehnicile de relaxare şi terapie corporală, care vin nu doar să susţină clientul în atingerea obiectivelor de sport şi remodelare corporală, ci şi să îi ofere relaxarea atât de necesară.

Ce oferim prin LadyFit

Practic, ceea ce încercăm să facem diferit la LadyFit este să ne privim clientul în ansamblul sau, înţelegând că schimbarea care se produce într-un singur om îi afectează pe toţi cei din jurul sau. Când vine vorba despre slăbire sau, generic, schimbarea stilului de viaţă, lucrurile nu sunt niciodată prea simple, iar alegerile pe care trebuie să înveţe să le facă toţi clienţii noştri necesită timp pentru implementare, informaţii reale pentru creşterea eficienţei şi o progresie constanţa în timp.

Din experienţa noastră de lucru, încercăm să oferim soluţii sustenabile în timp pentru clienţii noştri, să le oferim modalităţi prin care un stil de viaţă sănătos să nu fie echivalent cu o serie nesfârşită de frustrări şi lipsuri.

Înţelegem că dincolo de aceste cuvinte este muncă “hands on” cu oamenii, că în spatele scopului declarat al fiecărui client se află un om şi încercăm să vedem lucrurile în ansamblu. Tocmai de aceea programele noastre de support se bucură de popularitate în rândul clienţilor noştri şi ne bucurăm ori de câte ori avem ocazia să fim în spatele unei schimbări în bine a unui om.

LadyFIT- first gym for delicate women este o sala de sport exclusiv dedicată doamnelor, LadyFIT wellness este cabinetul nostru de tratamente corporale şi masaj, iar LadyFIT Diet este cea mai nouă activitate a noastră, începută odată cu dobândirea acreditării că nutriţionist a lui Cori Grămescu.

Cori Grămescu este antrenor şi master trainer Ultimate Pilates, cu specializări şi acreditări obţinute în SUA, UK, Italia, Germania şi Canada pentru metodele Pilates, Cardiolates, Piloxing, TaeBO, Fitness and personal training şi SpideRAP. Din 2005 preda Pilates, iar începând cu anul 2010 a fundamentat metodă Ultimate Pilates by Cori Grămescu, care în prezent se preda în Bucureşti, Cluj, Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Oradea şi Slatina. Din 2012 urmează cursurile facultăţii de medicină generală “Carol Davila” şi în 2013 a obţinut acreditarea că nutriţionist.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii