Cum să trăiești armonios alături de un vegetarian

30.03.2016
Cum să trăiești armonios alături de un vegetarian 1

Știu puțini copii cărora să le placă legumele! E ca și când este o divizie alimentară care poartă un NU invizibil pentru ei și, de aceea, radarul lor interior ”țipă” în preajma vegetalelor. Internetul e plin de glume în acest sens și una dintre preferatele mele spune că exemplul suprem de agilitate este un copil care poate depista singurul fir de pătrunjel dintr-o mâncare complexă, dar când vine vorba să-și pună două șosete la fel, pare cea mai dificilă problemă de pe pământ.

Cu toate astea, pe măsură ce creștem, gusturile noastre sunt tot mai diversificate și, pentru aceia dintre noi care-și ascultă organismul când mănâncă, intuim ce îi face acestuia bine și ce nu, care sunt alimentele spre care tragem și care sunt acelea pe care le respingem în mod natural. Una dintre situații este să locuiești cu un vegetarian când tu ești carnivor. Cum împaci preferințele astfel încât să-l respecți pe cel de lângă tine?

Evident, este o chestiune de înțelegere și bună organizare. Până la urmă, alimentația, ca orice altceva, e o chestiune de alegere care privește strict persoana în cauză, fără să afecteze pe altcineva. În definitiv, un carnivor va mânca și ce mănâncă un vegetarian fără prea mari dileme. Totuși, ține minte că într-o astfel de situație s-ar putea să-ncepi să ai ustensile de bucătărie la dublu.

Uite ce-ar trebui să ții minte ca să ai pace-n casă:

  • Cuțite diferite pentru preparate din carne și preparate vegetariene; la fel și-n cazul veselei.
  • Spații separate și bine delimitate în frigider pentru produse din carne și produse vegetariene.
  • Când se gătește un fel comun de mâncare, atenție la ingredientele pe care un anumit produs le conține.
  • Nu încerca să-l convingi pe celălalt să guste din mâncarea ta doar pentru că e foarte bună și ”trebuie să încerci.”
  • Fii pur și simplu respectos cu alegerile celuilalt!

Sursă: Spoon University

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii