Cum obții ce îți dorești?

01.06.2016
Cum obții ce îți dorești?

Suntem bucuroși atunci când dorințele noastre sunt îndeplinite. Însă, adesea, nu știm cum să cerem ce ne dorim. Ne-ar plăcea ca celălalt să-și dea seama, să ne vină în întâmpinare, să ne scape, cumva, de starea pe care noi o considerăm incomodă și-n care trebuie să spunem pe nume lucrurilor, adică ce vrem. De aceea, există metode care ar putea să ușureze procesul acesta și să aducă rezultatele mult dorite.

Fii sigur că știi ce anume ceri. Chiar dacă nu ceri marea cu sarea, emoțiile te pot încurca și astfel te poți pierde pe măsură ce vorbele îți ies din gură. Pune pe hârtie dorința ta, formuleaz-o clar și-apoi du-te cu ea la înaintare către persoana care e în măsură să înfăptuiască ce vrei.

Nu te plânge. De multe ori, când cerem ceva, vom începe să ne scuzăm că vrem aia și aia pentru că una și alta. De obicei, o banală justificare va suna în cele din urmă ca o semi dramă în care dorința noastră simplă se transformă, pe nepusă masă, într-un soi de victimizare care ne ia până și pe noi prin surprindere. Fii clar, concis, la obiect!

Fii deschis la rândul tău cu dorințele altora. Bine, bine, deci ai nevoie de susținere și oameni înțelegători, dar ține minte că și tu la rândul tău e bine să arăți aceeași disponibilitate. Când ceri ceva, asigură-te că celălalt înțelege că atunci când va avea nevoie de ceva vei fi la fel de receptiv și vei da atenția cuvenită nevoilor sale.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii