Coaching

Sabotorii in dieta - de ce nu ne sprijina cei dragi si cum ne ajutam singuri
18.07.2021

Sabotorii in dieta – de ce nu ne sprijina cei dragi si cum ne ajutam singuri


Cred ca cel mai des sunt intrebata cum „rezistam” in fata tentatiilor din familie sau din zona sociala atunci cand vrem sa slabim. Am observat in timp ca majoritatea femeilor cu care lucrez au in realitate o baza de informatii corecte despre slabire, insa cel mai des se confrunta de fapt cu mecanisme de sabotaj din partea familiei sau prietenilor, ceea ce face ca urmarea unui plan alimentar de slabire sa devina chinuitoare, daca nu chiar imposibila.

5 obiceiuri mai bune decat cantarirea zilnica pe care trebuie sa le faci cand slabesti
21.06.2020

5 obiceiuri mai bune decat cantarirea zilnica pe care trebuie sa le faci cand slabesti


Ma sperie intotdeauna cand cliente ale mele imi spun ca se cantaresc zilnic sau, mai rau, chiar de mai multe ori pe zi. Acest comportament nu reuseste sa ne mobilizeze, fiind unul dintre cele mai demotivante lucruri pe care le poti face intr-un program de remodelare corporala si slabire. Mai jos o sa va spun care sunt 5 obiceiuri mai bune si mai sanatoase decat cantarirea zilnica si care va ajuta sa va pastrati motivatia si sa aveti succes in programul vostru de slabire.

Sindromul ovarelor polichistice - ce inseamna si cum stii ca suferi de aceasta boala?
23.04.2020

Sindromul ovarelor polichistice – ce inseamna si cum stii ca suferi de aceasta boala?


Sindromul ovarelor polichistice (PCOS sau SOPC cum se mai gaseste prescurtat) este cea mai frecventa afectiune asociata cu anovulatia cronica, afectand pana la 13% din femeile de varsta reproductiva. Problema cea mai mare legata de sindromul ovarelor polichistice este ca are o plaja destul de larga de manifestari si tratamentul este adesea complicat de gestionat. Din pacate, 70% dintre femeile care sufera de aceasta afectiune raman nediagnosticate si nu beneficiaza de un tratament corespunzator, care le-ar usura manifestarile clinice ale acestei afectiuni. Pentru acest material am discutat cu Dr Ioan Boleac, medic primar obstretica-ginecologie, cu competente in reproducerea asistata si sanatate hormonala si este primul material dintr-o serie mai lunga de texte referitoare la sanatatea hormonala si fizica a femeilor.

Cum să slabești sănătos
17.03.2020

9 sfaturi de slăbire pentru o viață sănătoasă


Dietele minune, pastilele sau prafurile de slăbit au efecte dar sunt frecvent nocive. A slăbi sănătos e un plan pe termen lung, cu evoluție lentă. Îți propun să te gândești la câteva lucruri înainte să începi.

De Sfantul Valentin, cu dragoste
14.02.2020

De Sfantul Valentin, cu dragoste


Sfantul Valentin e o sarbatoare a dragostei comerciale, afisate, declarate in tuse groase si neaparat demonstrative. Sigur ca e frumos sa te gandesti din cand in cand in mod organizat la exprimarea sentimentelor, dar pentru mine, de ceva vreme incoace, inainte sa vorbesc despre dragoste fata de ceilalti e mai valoros sa vorbesc despre dragoste fata de sine.

Dependenta de tehnologie - un rau necesar, dar controlabil?
23.11.2019

Dependenta de tehnologie – un rau necesar, dar controlabil?


Trebuie sa recunosc, ma gasesc intr-o situatie usor ironica tocmai scriind despre dependenta de tehnologie. Scriu acest text de pe laptop, langa mine se afla iubitul meu care se uita la un film pe laptopul lui, in fundal merge televizorul care ne prezinta prin satelit stiri din Franta, telefonul meu se aprinde aproape la secunda pentru ca am notificarile pornite si clientele mele imi scriu pe whatsapp iar inelul care imi spune cat si cum am dormit vibreaza pentru ca trebuie sa il pun la incarcat.

O stare psihica buna = o viata echilibrata
19.11.2019

O stare psihica buna = o viata echilibrata


Ce inseamna sa ai o stare psihica buna? Mi-am pus de multe ori aceasta intrebare cand abia incepusem sa fac terapie psihologica si credeam ca a ajunge la stare psihica buna e in vreun fel similar cu a fi in mod constant fericit si multumit.

Odata cu maturizarea si lecturile despre dezvoltarea personala si autocunoastere am inteles ca desi o stare psihica buna este esentiala pentru sanatate, a avea o stare psihica buna nu se traduce nici printr-un optimism exagerat si nici prin vreo extrapolare bucolica a unei fericiri artificiale.

Cum as slabi acum, stiind tot ce stiu
01.04.2019

Cum as slabi acum, stiind tot ce stiu


Cand am avut nevoie sa slabesc (aveam 16-17 ani, 171 cm si vreo 84 de kilograme) am tratat totul foarte cazon si matematic. Mintea mea este una destul de spartana, iar simtul datoriei este suficient de puternic pentru a anula orice alta variabila. La momentul acela, in vara dintre clasa a 11-a si clasa a 12-a stiam ca vreau cu orice pret sa slabesc. Si asta a devenit principala mea preocupare personala. Stiind ce stiu acum despre nutritie, sport si psihologie, iata cum as slabi acum. 

Nu exista scuze? Ba exista in orice dieta!
26.11.2018

Nu exista scuze? Ba exista in orice dieta!


Tot aud in zona de fitness si slabire ca „nu exista scuze”, cumva ca cei care nu reusesc sa se organizeze rateaza povestea din cauza ca nu isi doresc destul sau oricum sunt niste indivizi care nu se controleaza indeajuns de bine. Vad campanii ample in sensul asta, aud o gramada de antrenori si nutritionisti ca proorocesc  dieta”carnea cu salata” si „cadio cu circuite HIIT” de zici ca sunt cel mai natural lucru din univers.  Si totusi, vorbind saptamanile astea cu cele peste 70 de cliente noi de a caror dieta si program de exercitii am inceput sa ma ocup, niciuna nu isi cauta scuze, chiar daca ele chiar exista.