Ce facem cand ni se pune pata sa facem totul ca la carte?

12.10.2016
Ce facem cand ni se pune pata sa facem totul ca la carte?

Si te-ai apucat de sport, foarte bine, felicitari! Si nu mai vezi nimic in afara de asta: 7 zile din 7 esti la sala dupa ce 25 de ani abia te-ai miscat de pe canapea, mananci 3 mese pe zi cu 2 gustari si daca restaurantul unde se-ntalnesc prietenii tai n-au la ora stabilita ce ti-ai stabilit tu ca trebuie sa mananci, ramai acasa si gatesti, ti se-ntinde un pahar cu vin rosu la un final de saptamana sa mearga bine cu vorba si te strambi de parca ti s-a sugerat sa te hranesti cu zahar pentru tot restul vietii. Cred ca te-ai prins ca ironia mea duce si la o concluzie clara: n-o lua razna doar pentru ca te-ai decis sa-ti imbunatatesti stilul de viata.

Stiu, cand vine vorba despre sport, discutiile par mereu paradoxale, da-ti silinta, dar nu deveni extrem, mananca sanatos, dar nu fa din asta o obsesie, redu consumul de alcool, dar bea totusi linistit un pahar, nu manca desert de 3 ori pe zi, dar nici nu fugi de felia de tort de la ziua celui mai bun prieten. Asa cum stii, pentru mine, totul inseamna moderatie. Insa mai stiu si ca moderatia asta e un joc despre incercare si eroare pana cand gasesti formula potrivita pentru tine si tocmai aici e zona periculoasa in care trebuie sa iei ca atare etapa si sa treci prin ea cu zambetul pe buze si fara nicio grija ca, odata pierdut controlul acela extrem in care totul e pus la punct, iar tu te simti in siguranta, s-ar putea sa te duci la vale, lipsit de directie.

Pentru ca, in realitate, te vei descurca! Sigur, e usor sa ti se zica ce sa faci si sa depinzi de instructiunile cuiva si asta s-ar si putea sa mearga o vreme, dar sa fim sanatosi, sa ne bucure miscarea, sa ne hranim corespunzator trebuie sa fie o responsabilitate care ne apartine, un element in propria viata de care sa avem grija asa cum avem grija de toate celelalte lucruri pe care le traim zi de zi.

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii