Design de programe de exerciţii pentru sălile de sport

31.10.2013
Design de programe de exerciţii pentru sălile de sport

Programul de exerciții al unei săli de sport nu înseamnă doar un orar de activitați și antrenamente populare pentru clienți. Este necesară o abordare orientată pe persoană și grup, o ofertă adaptată, care trebuie să țină cont de câteva criterii importante.

Oferta variată de antrenamente – esențială pentru o sală de sport

În 2008, când am preluat afacerea care a devenit LadyFIT – first gym for delicate women, piaţa fitness din România oferea foarte puţine opţiuni pentru clasele de grup fitness. Majoritatea sălilor erau axate pe oferte la abonamente pentru sala de forţă, iar clasele de “aerobic” erau privite ca o anexă neproductivă a afacerii.

Din păcate, deşi la nivel mondial tendinţa clară este spre promovarea antrenamentelor de grup fitness, România este în urma acestui trend, deşi beneficiile financiare şi comerciale oferite de un astfel de program sunt incontestabile – cu condiţia ca orarul să fie bine întocmit şi instructorii angajaţi să predea aceste programe de antrenament să fie bine instruiţi.

În cadrul pachetului de servicii pentru sălile de sport aduc nu doar experienţa mea profesională că instructor, manager şi proprietar de sala de sport, de 8 ani de zile, ci şi know-how-ul obţinut prin traininguri în străinătate cu cele mai mari nume din fitnessul commercial mondial ( Moira Merrithew – Stott Training Center Toronto 2006, Viveca Jensen – Piloxing Training Stockholm 2010, 2011, Billy Blanks şi Shellie Blanks Cimarosti – Nashville USA 2011, Darmstadt 2012,
Barbara Morini – Cardiolates, Milano 2013 )

Totodată, la LadyFIT am reuşit să implementez un program cu 35 de antrenamente diferite în fiecare săptămână, care acoperă 22 de ore de antrenament în fiecare zi, obţinând nu doar o prezenţa omogenă la ore, ci şi un cadru care să permită clientelor fidele să găsească soluţii de antrenament la toate nivelurile de intensiate şi abordând toate tipurile de principii de antrenament, de la clase de Ultimate Pilates până la ore de avansaţi la cel mai ridicat nivel de intensitate pe care clientele noastre îl pot parcurge în condiţii de sănătate.

Ce înseamnă designul de programe pentru săli de sport?

E un pachet complex de analiză a clientelei, evaluare şi instruire a staff-ului şi crearea unui program de exerciţii care să permită managerilor să obţină câştiguri comerciale semnificativ îmbunătăţite, cu costuri minime de instruire a staffului. De asemenea, se poate face o orientare pe termen lung a programului, pentru a evita scăderea sezonieră a activităţii sălilor de fitness.

În ceea ce priveşte designul antrenamentelor, putem concepe programe originale atât pentru orele de grup, cât şi protocoale de lucru pentru sala de forţă, care să ajute la creşterea activităţii de personal training, a câştigurilor obţinute din abonamentele la sala de forţă şi mărirea perioadei de adeziune a clienţilor.

Practic, acest serviciu se adresează patronilor sau managerilor de săli de sport, care doresc o creştere a eficienţei financiare a clubului.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii