Antreprenoriat

19.02.2018

Antreprenoriat, de la vis la realitate


Antreprenoriat e ceea ce fac de cand aveam 20 de ani si nu stiam ca a incepe propria afacere se cheama asa. Am ales calea antreprenoriatului pentru ca nu mi-am regasit locul in alt sistem si pentru ca nu prea stiam sa fac altceva. De la vis la realitate a fost mai mereu un drum lung, anevoios si intens, din care am invatat multe si pe care de multe ori m-am gandit daca as fi putut sa il „fentez” ca sa imi fie mai usor. Nu am reusit niciodata sa gasesc scurtaturi, din pacate.

motocross
19.12.2017

Adi Raduta, campion de motocross la antreprenor


Motocross-ul a insemnat pentru mine o provocare cum nu speram sa mai am. Am inceput acest sport tarziu, la 33 de ani, fara sa am experienta anterioara cu motocicleta. Am avut norocul sa dau peste Adi Raduta, cel care mi-a ghidat parcursul ca sportiv amator. Acest an a insemnat multa munca, doua drumuri pe saptamana catre Ciolpani, acolo unde se afla circuitul Top Cross TCS si mult lucru cu mine. Mi-am infruntat fricile, mi-am depasit limitele si am invatat cat de departe pot merge in siguranta. Si in permanenta, de cand am urcat pe prima motocicleta, mi-am dorit sa fi avut ocazia sa incep sportul asta din copilarie. 

antrenamente ladyfit
02.10.2017

Antrenamente de toamna la LadyFIT


Antrenamente pentru o toamna superba, asa s-ar chema de fapt programul nostru de exercitii de la sala. Ca in fiecare an, adaptam antrenamentele la schimbarile metabolice impuse de venirea sezonului rece si reconfiguram (aproape) complet programul de antrenamente de la LadyFIT-first gym for delicate women.

19.10.2016

La salonul de infrumusetare mai des decat la sala


Zilele astea imi tot ies in fata cercetari de tot felul si, cu precadere, cele care ma intereseaza pe mine cel mai mult, despre sport. Asa se face ca un sondaj de opinie romanesc a aratat ca romanii sunt tot mai interesati de aspectul personal, dar cu precadere de ce se vede la suprafata, adica sa fie aranjati si apretati la saloanele de infrumusetare, in proportie de 48%, dintre cei intervievati, de unde concluzia ca romanii, cu precadere femeile, ajung la salon cel putin o data pe luna unde cheltuie o medie de 130 de lei.

22.12.2015

Femeile și antreprenoriatul


Raluca Diaconescu mi-a trimis o serie de întrebări pentru că răspunsurile mele o vor ajuta în lucrarea ei de dizertație cu tema ”femeile și antreprenoriatul”. I-am răspuns cu bucurie și pun interviul pe care ea l-a făcut cu mine și pe blogul meu, pentru inspirație, dacă, printre voi, se află tineri, femei și bărbați deopotrivă, interesați de subiectul acesta.

Mulțumesc, Raluca!

Vă rugăm să ne spuneţi câteva cuvinte despre dvs.

Am început prima mea afacere la vârstă de 21 de ani, ca asociată într-o companie mică care se ocupa cu distribuţia şi vânzarea de suplimente nutritive. Pasul următor a fost să deschidem un studio de aerobic pentru femei. Apoi am decis să continui pe cont propriu, am cumpărat o parte din afacerea respectivă (studioul de aerobic) şi din 2008 mă ocup de dezvoltarea acestei afaceri.

16.12.2015

Anul 2015 la LadyFIT, first gym for delicate women


2015 a fost un an al schimbărilor la sala noastră pentru că echipa LadyFIT a muncit din greu pentru obiective care poate nu se văd mereu, cu ochiul liber, dar pe care noi am simţit nevoia să le clarificăm și, astfel, să le găsim o formă structurată şi onestă.

Primul pas, în urmă cu un an de zile, a fost să ne definim o serie de valori ale companiei, într-o formă clară, în care să ne regăsim fiecare dintre noi. Ne-am strâns în sala noastră de ședințe, vestiarul sălii LadyFIT, în pauzele dintre ore, timp de zile la rând ca să punem la cale ce-avem de făcut și să încercăm, pe cât posibil, să ne reinventăm în acord nu doar cu o nevoie imediată și practică, ci mai ales în raport cu o stare nouă de-a simți felul în care este necesar să facem treabă.

25.10.2015

10 lucruri pe care le-am invatat de la femeile de succes


Lucrand de 10 ani doar cu femei, am avut bucuria si onoarea sa intalnesc multe femei de succes de la care am invatat multe lucruri bune. Astfel am reusit sa implementez in viata mea acele comportamente sanatoase, care m-au ajutat sa imi construiesc o viata si o cariera care sa fie in armonie cu valorile mele si cu ceea ce cred ca este benefic pentru mine.

Fa o lista 

Avand o lista de activitati te ajuta sa tii evidenta cu lucrurile pe care trebuie sa le faci zilnic si sa nu ai o presiune de timp in legatura cu asta.

18.10.2015

Fericire si alergare


Luni, cu o saptamana inainte de MIB, suna Bucurenciul. „Pisi, hai sa alergam la maraton pentru HHC”. Nota redactiei, MIB este Maratonul International de la Bucuresti. Pisi sunt eu, porecla pentru prieteni. HHC este Hopes and Homes for Children. Bucurenciul este Dragos Bucurenci, caruia nu ii pot refuza niciodata o idee nebuneasca. Pentru ca nu mai alergasem din martie-aprilie, de fapt nu mai facusem aproape deloc antrenamente peste vara. Pentru ca oricum eram un alergator foarte slab, de la inceput. Dialogul continua: „Hai, ca mai gasim noi doi inconstienti sa alerge cu noi, poate reusim sa strangem bani, ca sa ajutam copiii de care se ocupa HHC, vedem noi cum facem, nimanui nu ii pasa, oricum, de cat de repede alergam noi”. Ma convinsese deja si mi-am spus ca e pentru o cauza buna, ca oricat de slab as alerga, important e sa iasa ceva bun din asta.

16.10.2015

Cum am devenit Cori Gramescu?


Miercuri am participat la evenimentul Business Days la Cluj, locul in care s-au adunat antrepenori romani si internationali sa vorbeasca despre experienta lor in afaceri si despre tot ce a insemnat sa construiasca si sa greseasca in acest domeniu. Eu am avut doua prezentari, despre brandul Cori Gramescu si despre management-ul fericirii. Mai jos va las prezentarea pe care am avut-o despre brandul meu personal:cum am devenit Cori Gramescu?