10 lucruri pe care le-am învățat de la femeile de succes

25.10.2015
10 lucruri pe care le-am invatat de la femeile de succes

Am integrat în viaţa mea comportamente sănătoase care m-au ajutat să îmi construiesc o viaţă şi o carieră de succes. Vă voi dezvălui cum am reușit prin respect, grijă, calm dar și ambiții, să fiu în armonie cu valorile mele şi cu ceea ce cred că este benefic pentru mine.

În 10 ani am avut bucuria şi onoarea să întâlnesc multe femei de succes de la care am avut ce să învăț iar aceste lucruri le voi prezenta succint.

Fă o listă

O listă de activităţi te ajută să ţi evidența cu lucrurile pe care trebuie să le faci zilnic şi să nu ai o presiune de timp în legătură cu asta.

Fii ordonată

Un sistem bun de organizare a informaţiei te scuteşte de timp pierdut şi lipsa de concentrare. Nimic nu e mai enervant decât să cauţi printre sute de documente cu nume neclare informaţia de care ai nevoie urgent. Foloseşte aplicaţii create special pentru asta. Te vor scuti de o bătaie de cap inutilă.

Respectă punctualitatea

A fi la timp nu este doar o modalitate de a avea un ritm de lucru corect. Este un semn de respect pentru cei din jurul tău, fie că e vorba despre contacte profesionale, prietene sau orele de sport. Te ajută să îţi optimizezi diferitele părți din viaţa ta cotidiană.

Folosește blândeţea

Nu e nevoie să fi o scorpie isterică în încercarea de a fi o femeie puternică. Oferă un sprijin real pentru cei din jurul tău şi vei obţine cele mai bune rezultate de la echipa ta. Nimănui nu îi place să fie tratat cu agresivitate şi reavoinţă.

Fii sociabilă

O femeie de succes nu e legată de birou 24/7 ci are o reţea puternică de suport din care îşi ia energia. Întoarce favoruri, stabileşte legături plăcute şi autentice cu cei din jur şi fă-ţi timp să îi asculţi pe cei de lângă tine. Aşa îţi creşti productivitatea şi creezi un mediu plăcut în jurul tău.

Ai grijă de corpul tău

Să mănânci sănătos, să te odihneşti, să faci sport şi să te îngrijeşti este o formă de respect faţă de tine. În plus, obţii energie pozitivă şi reduci stressul. Vei avea o productivitate extraordinară şi un tonus mental foarte bun.

Fă-ţi ordine în spaţiile tale

Asta nu înseamnă să dezvolţi o obsesie pentru ordine, ci să te asiguri că funcţionezi în spaţii aerisite şi plăcute. Nimic nu e mai derutant decât un birou care geme sub dosare împrăştiate printre căni vechi de cafea, sau o casă în care totul e aruncat te miri unde. Asigură-te că ai o senzaţie de confort şi echilibru ori de câte ori intri în spaţiile în care petreci mult timp.

Fă-ţi timp pentru tine

A avea succes nu înseamnă să munceşti non stop. Găsește timp de relaxare şi alocă-l pentru activităţi plăcute. Fie că e vorba de un hobby sau de timp cu prietenii şi familia, aceste momente sunt cele care îţi încarcă bateriile şi îţi crează resursele pentru a avea succes la muncă.

Învaţă mereu ceva nou

Îţi menţii motivaţia, îţi antrenezi mintea şi îţi deschizi opţiunile. Fie că participi la seminarii, faci coaching sau mergi la conferinţe, e important să te menţi conectată cu un mediu din care să înveţi în permanenţă lucruri noi.

Propune-ţi obiective măsurabile

Sigur că e important să ai visuri mari dar asigură-te că traduci aceasta măreţie în paşi tangibili şi măsurabili. Toate visele mari se îndeplinesc prin paşi mici şi constanţi în direcţia potrivită!

Vezi și alte articole de reflecție psihologică care te vor ajuta să te înțelegi mai bine, inspira sau îți pot oferi sugestii utile.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii