Cereale integrale in retete delicioase

10.11.2016
vitalis

Credeai ca cerealele se pot folosi doar cu lapte pentru micul dejun? Nici vorba! Cand vine vorba de gatit, imi place sa integrez cerealele integrale in tot soiul de preparate, asa ca iata 5 idei prin care poti sa iti diversifici meniul si sa integrezi in alimentatia ta cerealele integrale.

Retetele sunt usor de facut si sunt gustoase, iar in felul asta iti incepi diminetile cu multa, multa energie pozitiva. Multe dintre preparatele de mai jos pot fi pregatite in avans si se pot pastra la frigider, ajutandu-te sa economisesti timp dimineata, iar cele care trebuie consumate imediat pot fi luate intr-un shaker si consumate in drum spre activitatile zilnice, ajutandu-te sa economisesti timp, fara sa iti compromiti meniul zilnic.

 

 

 

 Cookies cu Musli

3 cani de Musli Vitalis de la Dr. Oetker cu biscuiti si ciocolata

o jumatate de cana de faina

100 de g de unt de cocos topit

3 linguri de miere

un ou

Se maruntesc putin bulgarasii de musli si se amesteca pana la omogenizare cu faina. Separat se amesteca ingredientele lichide: untul cu mierea si oul se mixeaza pana la omogenizare si se incorporeaza treptat in compozitia solida, amestecand constant. Se formeaza cu o lingura bilute din compozite, care se coc in tava cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 15-18 minute. Se lasa sa se racoreasca complet inainte de a le consuma.

 Musli Pancakes

4 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa

2 cani de lapte

1 ½ cani de Musli Vitalis cu ciocolata maruntit bine in robotul de bucatarie

1/2 cana de faina integrala

2 1/4 lingurite de praf de copt

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

1/2 lingurite de sare fina

2 oua mari

3 linguri de unt nesarat, topit si racit

3/4 linguri vanilie

ulei si unt in amestec pentru a unge forma de clatite americane/ tigaia

Se mixeaza in robot Musli pana la o textura fina, timp de 2 minute, apoi se transfera intr-un castron mare. Se adauga apoi si restul ingredientelor uscate.

Se mixeaza laptele cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza treptat toate ingredientele umede (untul topit, ouale, esenta de vanilie).

Se toarna treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate, amestecand continuu in aceeasi directie.

Se prepara in tigaie sau in forma de clatite, prajind pe ambele parti la temperatura medie.

 Iaurt cu miere, mango si musli cu nuci

Ai nevoie de un mango bine copt, o lingurita de miere manuka, 500 de g de iaurt si 120 de g de Musli Vitalis migdale și nuci. Fructul de mango se taie cubulete si se mixeaza cu iaurtul si mierea. Se aseaza in pahare de desert straturi de musli, apoi iaurt si mango si se pastreaza la rece pana la servire.

 Bruschete cu musli si branza

350 de g de rosii cherry

un catel de usturoi

busuioc proaspat tocat

2 lingurite ulei de masline

100 g branza rasa (opteaza pentru branza maturata pentru un plus de intensitate)

60 g Musli Vitalis crocant de fructe

piper proaspat macinat

12 felii de bagheta integrala veche de o zi

Pentru tava de copt ai nevoie de hartie pergament pe care sa asezi feliile de paine.

Rosiile spalate se taie cuburi mici si se condimenteaza cu usturoiul pisat, busuiocul si piperul. Branza rasa se amesteca bine cu musli si apoi se adauga peste rosii. Feliile de paine se decoreaza cu amestecul de rosii, branza si muesli si se dau la cuptorul incalzit in prealabil pentru 5 minute. Se servesc decorate cu busuioc proaspat tocat si fulgi de chilli afumat.

 Shake de fructe de toamna cu muesli

vitalisun mar

o para

o banana

400 ml de suc de mere proaspat stors

50 de g Musli Vitalis 40% fructe

Se mixeaza in blender toate ingredientele, cu fructele taiate cuburi. Pentru un plus de savoare adaugati un praf de scortisoara. Se consuma imediat, pentru a preveni oxidarea fructelor.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii