Curcan la cupor, o reteta simpla si buna

24.03.2014

Ingrediente pentru o masă cu 18 persoane
Jumătate de piept de curcan
10 ouă
4 morcovi
O rădăcina albitură
¼ ţelină
3 cepe
4 căţei de usturoi
3 cepe
3 legături de pătrunjel
O legătură de mărar
2 linguri de pesmet de pâine

Preparare:

Se mărunţesc în robotul de bucătărie morcovii, albitura, ţelina şi cepele şi se lasă să se înăbuşe la foc mic.

Tot în robot se face o pastă pieptul decurcan şi se mixează cu condimente pentru carne de pasăre. Se adaugă pasta de carne peste legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit până se prepară carnea.

Se bat ouăle, se amestecă bine cu pătrunjelul şi mărarul tocat mărunt.

Când carnea e fiartă, se scoate din tigaie şi se omogenizează cu oul bătut. Apoi se adaugă cele 2 linguri de pesmet de pâine.

Se pune compoziţia în forme de chec şi se lasă la cuptor până se încheagă oul.

Se poate adaugă pastă de ardei iute sau tabasco dacă mâncaţi picant.

Se serveşte caldă cu legume şi salată şi sos de muştar, rece la micul dejun în sandwich cu ardei sau tăiată cuburi, în salatele asortate. Se poate reîncălzi, în caz că o luaţi la pachet pentru prânzul la birou.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii