Supa de linte, reteta simpla

25.01.2017
supa de linte

Supa de linte este preferata mea in sezonul de iarna, pentru ca este o sursa excelenta de nutrienti, este absolut delicioasa si, in plus se pregateste foarte usor. Eu gatesc aceasta reteta in zilele in care tin post si mi se face pofta de o masa calda, savuroasa, bogata in arome si totodata, satioasa. Pentru ca in perioadele de post am tendinta sa mananc mai mult decat de obicei, supa de linte imi asigura suficiente proteine si fibre incat sa nu mi se faca foame si, in plus, ma scuteste de statul la bucatarie prea mult, pentru ca se prepara foarte simplu.

Iata, asadar, o reteta foarte simpla de supa de linte, care se prepara in 5-10 minute, se fierbe timp de 30-40 de minute fara prea mare supraveghere si se poate consuma si la cina si la pranz, fara nicio problema.

Pentru 6 portii de supa de linte ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cani de linte rosie, bine spalate. Lintea trebuie limpezita pana cand apa ramane limpede.
  • 1-2 cepe mari, albe, taiate grosier
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti in presa de usturoi sau tocati marunt
  • 2 morcovi bine curatati si taiati marunt.
  • 1 ardei iute, tocat marunt
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat, tocat marunt
  • 1 conserva de 400 de g de rosii in bulion
  • 3 linguri de chimen pisat
  • 2 linguri coriandru uscat
  • 1 lingura boia de ardei
  • ¼ cana de pasta de tomate
  • ½ cana de lapte de cocos
  • 8 cani de supa clara de legume ( apa in care ai fiert o telina, o ceapa si un pastarnac)

Canile din reteta se refera la unitatea de masura pentru volum, se gasesc de cumparat in sectiunile pentru bucatarie din supermarketuri sau in magazinele specializate pentru gatit si bucatarie.

supa de linte

Ca sa pregatesti reteta de supa de linte trebuie sa urmezi 3 pasi simpli: inabusi in putin ulei ceapa, usturoiul, ardeiul iute si morcovul, peste care adaugi cateva linguri de zeama de lamaie, ca sa fiarba inabusit timp de 5-10 minute. Apoi se adauga condimentele si se amesteca bine.

Apoi turnam zeama de legume si lintea si le aducem la punctul de fierbere, dupa care le lasam sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute.

Se adauga rosiile din conserva, pasta de tomate si laptele de cocos si se mai lasa sa fiarba la foc mic timp de inca 20 de minute.

Personal, din aceasta reteta reduc destul de mult cantitatea de pasta de tomate, nu imi place foarte mult gustul intens de rosii, asa ca folosesc doar 3-5 linguri de pasta de rosii si suplimentez cantitatea de cocos, pentru ca imi place foarte mult combinatia de arome dintre laptele de cocos, pudra de chimen si linte. Dar reteta originala este cu multe rosii, asa ca la fel o public si eu .

Din motive de lene si aspect, eu fac toate supele de linte sub forma de supa crema. Cand practic supa este gata fiarta o potrivesc de gust pentru sare, piper si iuteala si apoi mixez compozitia cu ajutorul unui mixer de bucatarie, pana devine o crema fina si omogena.

Pentru o reteta si mai interesanta de supa de linte (dar nu foarte dietetica, din pacate) puteti adauga in aceasta reteta si branza gouda rasa, care ii va da un plus de savoare, dar din pacate va creste destul de mult aportul caloric si de colesterol al acestui preparat.

Salvează

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii