Restaurante

21.05.2015

#breakfastculture la M60, un mic dejun sanatos si plin de energie pozitiva


Cand Razvan de la M60 mi-a propus sa ne gandim la un proiect comun care sa fie centrat in jurul micului dejun sanatos, plin de energie pozitiva,  m-am inveselit brusc si abia asteptam dimineata de azi. In primul rand pentru ca nu sunt in mod natural o persoana matinala, insa m-am educat sa ma trezesc devreme. In al doilea rand pentru ca nu imi este in mod natural foame de dimineata, dar m-am educat sa mananc micul dejun sanatos. Si mai ales pentru ca e prima data cand creez retete pentru o cafenea, ceea ce, trebuie sa recunosc, m-a speriat putin.

E foarte important sa mentinem echilibrul in viata noastra de zi cu zi si de acolo am pornit cu ideea acestui eveniment in care oamenii sa isi readuca atentia asupra primei mese a zilei. Cum suntem cu totii mai mult pe drumuri si in alergatura, e foarte usor sa pierzi contactul cu propriul corp si cu nevoile nutritionale reale, asa ca am gandit o varianta care sa imbine elemente de alimentatie sanatoasa cu obiceiurile oamenilor foarte implicati in activitatile lor profesionale. Asa s-a nascut ideea unui mic dejun echilibrat nutritional, servit intr-o cafenea in care cele mai multe dintre mese erau ocupate de oameni care erau la munca.

M60 era din start locul perfect pentru acest demers, pentru ca ei au pornit de la bun inceput de la ideea folosirii unor ingrediente naturale si de buna calitate in produsele lor, este un loc foarte agreabil si civilizat in care nu se fumeaza, nu iti bubuie muzica in urechi si voiau sa aduca un plus clientilor matinali, iesind totodata din meniul clasic de mic dejun la cafenea – croissante, omleta si briose.

Asa ca iata, in cateva randuri, cum a fost la #breakfastculture

IMG-20150521-WA0001

Sunt o iubitoare de cafea, asa ca atunci cand am avut ocazia sa ma delectez cu un Flat White ( eu ii spun Marele alb, sa stiti, pentru ca este o cana mare mare plina cu spuma de lapte si cafea delicioasa) in mijlocul unei conversatii amuzante si in aerul proaspat al Bucurestiului matinal, m-am bucurat teribil. Mai ales ca azi ma lupt cu o raceala agravata de un fond alergic si chiar aveam nevoie sa ma mobilizez si sa ma incarc de energie.

IMG-20150521-WA0011

Putin mai tarziu, inevitabil am iesit din nou afara, de data asta in grup extins. E placut sa cunosti oameni noi si m-am simtit bine deschizandu-ma in felul acesta.

IMG-20150521-WA0014

La mese s-au legat conversatii faine. De la sport la echilibru emotional si gasirea unui sens si a unui sentiment de autenticitate in viata profesionala. Cred ca e important sa admitem cu totii ca ne cautam un drum in viata, ca nu exista vreo reteta „de-a gata” in ceea ce priveste gasirea echilibrului si ca, in realitate, suntem aici sa invatam, sa traim pas cu pas si sa ne bucuram mai mult de parcursul nostru, fara sa ne concentram exclusiv pe scopul si ambitiile noastre de viata. Eu mai raspundeam pe diverse retele de socializare, ca deh…e si asta un fel de job.

20150521_091822

Cu Mariana de la Mariana isi schimba viata, o tanara ambitioasa si desteapta, pornita in cautarea unei vieti mai sanatoase si mai echilibrate. Nu mai stiu ce ascultam sau dupa ce ma uitam, ca sigur nu stateam la poza :)

20150521_092451

Razvan Crisan si Anca Precup, sau cand scurtmetrajul intalneste teatrul. Doi oameni dragi implicati in proiecte frumoase, ShortsUP si Asociatia Inspira.

20150521_092513

Imi place cand gasesc locuri in care poti lucra in liniste, intr-o atmosfera pozitiva de energie buna si optimism. Parca ai mai mult spor in felul asta si munca devine si mai placuta.

IMG_20150521_081213

Flat white sau marele alb, un super-cappucino perfect pentru dimineata. E atat de bun incat nu are nevoie de nimic altceva, nici macar de un strop de zahar. Perfect echilibrat, tare si bun.

IMG_20150521_082058

Clatitele cu quinoa si iaurt grecesc au avut un succes teribil, au fost primele care s-au terminat. Sunt foarte bucuroasa ca reteta mea a avut trecere, pentru ca, sincera sa fiu, eram putin stresata in legatura cu asta. Cand iti schimbi modul de alimentatie e important sa iti dai timp sa te obisnuiesti cu texturi diferite, iar alimentele integrale sunt putin mai „aspre” decat cele foarte procesate.

IMG_20150521_083731
Preferatul meu ramane insa sandwich-ul cu piept de curcan la cuptor, a fost super satios si cele doua tipuri de paine – paine de chia si paine cu 6 cereale – mi-au dat o super portie de energie pentru prima parte a zilei.

Joi, pe 28 mai, intre 8 si 10 ne revedem la M60 pentru #breakfastculture, cu retete noi si multa multa energie pozitiva, cafea buna si optimism debordant.

20.05.2015

Locuri în care îmi place să ies


Mare parte din activitatea mea profesională presupune să particip la întâlniri mai mult sau mai puţin formale cu cei cu care colaborez. Aşa că sunt mai mereu în căutare de locuri plăcute în care să pot, după caz, să beau un ceai ori o cafea sau să mănânc o masă bună şi sănătoasă. Aşadar, iată o listă cu câteva locuri în care merg des, în care mă simt bine şi cele câteva motive pentru care le aleg.

Dacă trebuie să am o întâlnire la prânz şi urmează să mănânc ceva în oraş, am două opţiuni : Grano, pe strada Puţul lui Zamfir şi E3 by Entourage, la Piaţa Floreasca. La Grano ador mâncarea tipic italienească, făcută cu atenţie şi cu ingrediente foarte bune. În plus, cred că ei fac şi cele mai bune sendvişuri din oraş, plăcerea mea pentru weekend-urile în care am cursurile de MBA la Maastricht School of Management. La E3 îmi plac mult terasa şi salata de ton roşu. Şi faptul că găsesc uşor loc de parcare.

Când vreau să beau o cafea sau am o întâlnire scurtă, oscilez între Frudisiac în Dorobanţi (pe strada Bitolia) şi M60 în zona Romană, pe strada Mendeleev. Dacă am treabă la UMF Carol Davila şi trebuie să înghesui o întâlnire între orele de curs de la facultate, merg la Infinitea, în Cotroceni. Ador ceaiurile lor, în special pe cel negru cu marţipan. Şi da, îl beau cu zahăr brun.

veranda

Veranda Casa Frumoasă

Din când în când însă, am chef de locuri mai “scorţoase”. Mi se întâmplă şi asta, ori am drept companioni persoane mai pretenţioase. Atunci merg la Uptown sau la Veranda Casa frumoasă, două locuri rafinate, cu mâncare bună şi preţuri pe măsură. La Veranda îmi place şi decorul demenţial, iar la Uptown, meniul deosebit de variat e pe gustul meu.

Seara, când ies la cină cu prietenii, aleg locuri relaxate şi plăcute, în care să mănânc bine şi să mă bucur de compania celor dragi. Amada, în Piaţa Rosetti, este un loc în care mănânc întotdeauna şi bun, şi sănătos. În alte dăţi merg la Isoletta sau la Zen Sushi, când am chef de pește, respectiv de preparate japoneze. Mai mănânc mâncare chinezească într-un loc aproape necunoscut de pe Calea Dudeşti, Long Huan. Şi merg regulat şi la Energiea, mi se pare că au cea mai bună Vodka Sour din oraş şi mâncarea e delicioasă. În sezonul rece, merg frecvent la Muse Bistro, îmi place mult mâncarea lor.

biutiful

Biutiful By the Lake

Când vine vorba de muzică şi prosecco, oscilez între Biutiful by the Lake din Herăstrău, terasa E3 şi Control.

Voi pe unde mergeţi?

10.02.2015

Luna mea Rawmazing


Luna Ianuarie a inceput complicat pentru mine, cu o stare emotionala complicata, cu o oboseala accentuata de lipsa unei vacante asa cum aveam nevoie si cu multa multa treaba. Am simtit atunci, la inceputul anului, nevoia unei solutii sanatoase, confortabile si care sa ma scuteasca de bataia de cap asociata cu pregatirea meselor mele pentru la birou.

Inainte de a scrie acest review, trebuie sa va spun cate ceva despre programul meu la sala. Petrec la birou multe ore, dupa un program nu tocmai ordonat. Adica lunea si vinerea stau la sala doar dupa un program de 6 ore, miercurea sunt complet libera si martea si joia am program lung, de dimineata pana seara. Fac in medie 1.5 ore de sport pe zi, asta la sala si in unele zile mai si alerg. In plus, nu am fost niciodata genul de persoana care sa se sature cu 3 frunze, asa ca pentru toate aceste motive (efort fizic ridicat, apetit ridicat si un nivel crescut de activitate fizica) am optat sa mi se livreze la birou atat masa de pranz cu tot cu desert si cina impreuna cu o gustare pentru amiaza.

Timp de o luna de zile am consumat la doua mese de peste zi preparatele raw-vegane de la Rawmazing, fara insa a avea un meniu exclusiv vegan. Am avut zile in care am mancat vegan, zile in care am simtit nevoia unui adaos de peste si zile in care am mancat de-a dreptul carne rosie. Am invatat in timp sa imi ascult corpul, asa ca nu ma mai cramponez de ceva vreme de vreo eticheta alimentara.

Am observat ca, in functie de nivelul de activitate fizica din unele zile, am suplimentat meniul rawmazing mai mult sau mai putin. In general, in zilele cu alergare si Ultimate Pilates mi-a fost suficienta mancarea livrata de ei , cu nota ca am mancat intotdeauna inainte sa alerg desertul care venea la pachet cu masa de pranz.

In zilele in care am avut activitate la sala prin antrenamente cu greutatea corpului mi-a trebuit un supliment de peste sau chiar carne sub forma de salata sau preparate la cuptor/gratar. Cu cat efortul la sala era mai intens si mai de durata cu atat mai mult imi cerea corpul proteine, asa ca am ascultat cuminte. Ceea ce am observat fata de perioadele in care ma alimentez „la liber” a fost ca m-am saturat cu o cantitate mult mai mica de proteina animala, de exemplu o portie nu a mai depasit 120 de g de carne (stiu de la conservele de peste si am si cantarit de curiozitate sa vad cat mananc de fapt). In aceste zile, insa, nu am simtit nevoia de dulce, asa ca de multe ori am impartit desertul cu fetele de la sala.

Mancarea a fost gustoasa, in masura in care gustul preparatelor rawvegane difera substantial de panoplia de arome din bucataria traditionala. In unele zile foarte friguroase am mai simtit nevoia de ceva cald, dar de cele mai multe ori, un ceai fierbinte a rezolvat problema.

Mi-a placut mult varietatea de arome, faptul ca meniul nu se repeta saptamanal si faptul ca am avut la dispozitie o selectie generoasa de texturi, de culori si de alimente. M-am impacat foarte bine cu mixurile de legume, cu crackersii de seminte si cu cele mai multe dintre supe. Am observat insa ca uneori, in zilele prea aglomerate in care ramaneam in urma cu consumul de apa, am avut tendinta de balonare. Deci, daca treceti la o alimentatie vegana sau oricum bazata pe plante, aveti grija sa va hidratati corespunzator si sa mestecati bine preparatele.

M-a ajutat foarte mult ora de livrare, astfel ca am dezvoltat un mic reflex pavlovian, la ora 11 cand stiam ca vine mancarea abia asteptam sa imi potolesc foamea. Si da, mancarea a venit intotdeauna la ora 11, ceea ce mi s-a parut senzational in raport cu alte firme care livreaza masa de pranz la birou.

M-a ajutat mult si faptul ca nu a trebuit sa imi bat capul cu procurarea, prepararea si alegerea alimentelor. Recunosc si faptul ca in momentele foarte aglomerate imi doresc variante simple si comode cu care nu trebuie sa ma stresez prea tare. Asa ca solutia Rawmazing mi-a venit ca o manusa.

Am avut si cateva preparate cu care nu m-am impacat, de exemplu o supa de broccoli si avocado, dar dupa ce le-am transmis faptul ca nu imi place respectivul preparat, nu l-am mai primit in zilele urmatoare.

M-am simtit bine in luna ianuarie cu mancarea Rawmazing si am trecut cu bine printr-un inceput de an agitat si solicitant. Mi-a usurat mult viata, m-a scutit de batai de cap si mi-a dat o portie de energie buna. Mi-e absolut clar ca singura nu as fi preparat niciodata acele mese variate, pur si simplu pentru ca nu am avut timpul, ustensilele si cunostintele de gastronomie necesare. In plus, nu cred ca as fi mancat atatea legume, pentru ca in general la pranz imi comand masa la birou de la un take-away de langa sala si in luna ianuarie au avut in meniu multa carne si orez sau cartofi si foarte putine legume. In plus, niciodata nu sunt preparate atat de dietetic precum cele de la Rawmazing.

Nu am avut un obiectiv de slabire, asa ca mi-am mentinut greutatea constanta, suplimentand usor mancarea primita de la ei. Dar m-am simtit bine, am avut multa energie si am putut sa ma concentrez exclusiv pe lucrurile care trenau in activitatea mea, beneficiind de acest ragaz organizatoric.

Per total,a fost o experienta placuta si sanatoasa si voi repeta cu siguranta programul atunci cand incepe postul Pastelui, pe care il tin an de an si care e ceva mai complicat de urmat datorita duratei mari si restrictiilor alimentare.

https://www.facebook.com/Rawmazing.ro pentru toate informatiile despre meniul zilnic si ofertele periodice.

Sa va fie de bine!