Prajitura antistress

23.10.2016
prajitura antistress

Antistress? Intr-o prajitura?  Ei bine, se poate! Stiu prea bine ca in perioade foarte stresante si intense simtim nevoia sa mancam ceva dulce, ca sa scapam de starea de tensiune acumulata. In parte, cauza este psihologica, dar e de asemenea adevarat ca organismul nostru ne cere de fapt sa il alimentam in plus pentru a face fata stressului. Propunerea mea de refacere dupa perioade intense este o prajitura dulce cu o reteta usoara, fara zahar adaugat, care ne ajuta corpul sa lupte cu stresul si care are efecte benefice antistress.

Ingrediente:

1 1/4 cani de faina de migdale

1/4 cani de fulgi de cocos

1/4 cani de cacao

1 lingurita de praf de copt

3 oua ecologice

2 lingurite de esenta de vanilie

1/4 cana de ulei de macadamia sau migdale

1/4 cana de lapte

3 lingurite de Green sugar (daca va plac produsele mai dulci, e bine sa puneti 5 lingurite de Green Sugar)

ingrediente antistres

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade celsius, se amesteca ingredientele uscate, apoi separat se adauga ingredientele lichide (oua, ulei, vanilie, lapte) si se omogenizeaza cu un mixer. Se folosesc forme de hartie, compozitia impartindu-se egal in 12 forme. Se coc la temperatura constanta timp de 25 de minute. Se servesc cu fructe de padure si iaurt grecesc. Prajitura antistress se prepara foarte usor si este bogata in substante care ne ajuta mult organismul in lupta cu tensiunea nervoasa, avand beneficii antistress si avantajul ca nu are calorii.

 

In perioadele intense avem nevoie de cacao, un aliment bogat in magneziu, fier, cupru, mangan si o serie intreaga de micronutrienti esentiali pentru sanatate si vitalitate. Continutul lui ridicat de bioflavonoizi scade riscul bolilor cardiovasculare si diabet, iar teobromina, alta substanta continuta in cacao, ne da o stare de bine prin stimularea secretiei de endorfine, creste tonusul intelectual si ne da un plus de energie. Vanilia induce o stare de relaxare a sistemului nervos, iar faina de migdale si cea de cocos regleaza metabolsimul. Faptul ca are gust dulce, desi are un aport redus de glucide, ne ajuta sa ne satisfacem pofta de dulce fara sa ne dam dieta peste cap

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii