Diete

mentine dupa slabire
23.05.2016

Scădere în greutate care durează în timp


Să pierzi în greutate pare să nu mai fie o prea mare filosofie. Schimbi stilul de viață de la A la Z, mănânci altfel și faci sport și totul e bine. Acest bine însă te poate păcăli pentru că, stimulat de promisiunea rezultatelor ce au să vină și motivat să devii un alt om, uiți să iei în vedere un aspect cu mult mai important, că vrei o schimbare pe termen lung.

Asta înseamnă că ceea ce vei face ca să pierzi kilograme trebuie să fie o practică pe care s-o poți menține, pe scurt, trebuie să devină obișnuință, acel set de obiceiuri bune și potrivite ție cu care să te poți însoți la drum lung cu zâmbetul pe buze fără senzația că te duci la … tăiere.

Antrenoarea americană Jillian Michaels, cunoscută din mult dezbătutul concurs ”Biggest Loser” din care a făcut parte ani la rând, are recomandări de bază când vine vorba de-un trai sănătos care durează.

hraneste corpul
16.05.2016

Cum să îți hrănești cu adevărat organismul?


Ştim cu toţii, deja, că pentru o viaţă sănătoasă trebuie să consumăm zilnic fructe şi legume, să bem 2 litri de apă pe zi şi să facem mişcare cel puţin 30 de minute pe zi. Se deschid din ce în ce mai multe săli de sport, cabinete de slăbire, centre de detoxifiere. Şi noi suntem din ce în ce mai afectaţi de probleme de sănătate, de stres şi de dificultatea de a ne organiza viaţa. Deci, care este problema? De ce, pe măsură ce ştim din ce în ce mai multe lucruri despre ce trebuie să mâncăm pentru o viaţă sănătoasă, avem dificultăţi din ce în ce mai mari în a obţine acest stil de viaţă?

Un posibil răspuns vine din modul în care se cultivă plantele. Agricultura este intensivă, practicată la scară industrială şi alimentele pe care noi le consumăm sunt din ce în ce mai sărace în vitamine, enzime şi minerale. Fructele şi legumele sunt disponibile întotdeauna în afara sezonului, însă sunt sărace în nutrienţi, . Preţul pe care îl plătim pentru a avea fructe cu aspect perfect este bombardarea constantă cu chimicale şi pierderea valorii nutriţionale a alimentelor.

slabire garantat inceput
09.05.2016

Ce să faci la începutul unei cure de slăbire ca să ai succes garantat


Există câteva lucruri pe care le putem face la începutul unei diete care ne ajută nu doar să obţinem rezultatele dorite, ci să ne şi menţinem greutatea şi aspectul nou-dobândit pe o durată mai lungă. Succesul unei cure de slăbire nu se măsoară doar în numărul de kilograme slăbite, ci mai ales în durata de timp în care reuşim să ne menţinem.

E important să analizezi cu atenţie de unde pleci. Un cântar bun este necesar pentru monitorizarea greutăţii. Eu am primit pentru testare acest model, de care sunt foarte încântată. Un cântar electronic ar trebui să ofere informaţii despre greutate şi să ţină o evidenţă a evoluţiei acesteia. Funcţiile suplimentare, cum sunt calcularea IMC-ului, ajută să avem o viziune clară asupra stării noastre de sănătate.

bromelaina enzime fructe
08.05.2016

Bromelaina: beneficii și utilizare


Bromelaina se extrage din fructul de ananas, găsindu-se în cea mai mare cantitate în tulpina ananasului, care de regulă nu se mănâncă. Ananasul e un fruct tropical care este consumat de sute de ani în ţările tropicale şi care a fost introdus şi în alimentaţia europenilor. Este un fruct bogat în antioxidanţi , fibre şi enzime, care uşurează digestia, reduce inflamația şi reglează tranzitul intestinal.

Bromelaina este o enzimă proteolitică extrasă din ananas, cu beneficii demonstrate clinic pentru reducerea inflamaţiei şi uşurarea digestiei . Bromelaina funcţionează ca antiinflamator prin scăderea nivelului de tromboxan A2 şi prostaglandină E2 din sânge. Ca enzimă digestivă ajută la fragmentarea facilă a lanţurilor proteice la nivelul intestinului subţire, până la nivelul de peptide sau chiar aminoacizi, îmbunătăţind procesul de absorbţie al aminoacizilor, cu impact sistemic direct în toate procesele metabolice ce folosesc drept substrat proteinele : formarea de muşchi, piele şi refacerea articulaţiilor, formarea neurotransmiţătorilor şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

vitamine fructe citrice
07.05.2016

Vitamina C


Vitamina C este una dintre substanţele nutritive cele mai sigure, mai folosite şi mai studiate de medici şi cercetători. Odată cu răspândirea agresivă a agriculturii intensive, cercetătorii au concluzionat că pe lângă o alimentaţie bogată în fructe şi legume este nevoie de suplimentarea aportului de vitamina C cu doze de 500-1000 de mg pe zi în funcţie de cantitatea de fructe şi legume consúmate. Cercetătorii au evidenţiat faptul că e important să optăm pentru vitamina C extrasă din fructe şi legume, în favoarea celei de sinteză.

Folosită iniţial ca întăritor pentru tratarea răcelilor, Vitamina C este din ce în ce mai folosită în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, a reducerii riscului de cancer, în menţinerea sănătăţii cardiovasculare şi a reducerii riscului de ateroscleroză.

06.05.2016

Alimentele funcționale


Rolul principal al dietei este acela de a furniza elemente nutritive suficiente pentru a satisface cerințele nutriționale ale unui individ. În prezent există tot mai multe dovezi științifice pentru a susține ipoteza că unele alimente și componente alimentare au efecte fiziologice și psihologice benefice și superioare față de nutrienții de bază. Astăzi, știința nutriției s-a mutat din conceptele clasice de evitare a deficiențelor de nutrienți la conceptul de nutriție „pozitivă” sau „optimă”.

Accentul cercetării s-a mutat mai mult pe identificarea componentelor biologic active din produsele alimentare, care au potențialul de a optimiza starea de bine fizică și mentală și care poate reduce, de asemenea, riscul de aparitie a bolilor cronice. Numeroase produse alimentare tradiționale, inclusiv fructe, legume, soia, cereale integrale și lapte au componente cu beneficii potențiale asupra sănătății. În plus față de aliméntele de bază, alimentele noi sunt dezvoltate pentru a spori sau pentru a integra aceste componente benefice pentru beneficiile lor asupra sănătății sau efecte fiziologice dorite.

05.05.2016

Rutina, aliatul din fructe


Rutin sau rutina este un bioflavonoid cu puternice proprietăţi antioxidante, care se găseşte în mere, smochine, citrice, hrişcă, ceai, rubarbă sau fructe de pădure.

Există studii medicale care au arătat eficiența rutinei în ameliorarea circulaţiei venoase proaste, a reducerii hemoroizilor şi a riscului de inflamaţie în corp.

Rutina este un antioxidant foarte puternic, reducând riscul de îmbolnăvire şi de acumulare a radicalilor liberi în organism. Numeroase studii au arătat aceste corelaţii pozitive între administrarea de rutină şi reducerea diverşilor parametri de boală. În plus, proprietăţile sale puternic antiinflamatoare au făcut să fie folosite la oameni pentru reducerea edemelor şi favorizarea reducerii retentiei de apă. În plus, s-a observat că îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, reducând semnificativ riscul formării cheagurilor de sânge.

wasabi detoxaze
04.05.2016

Beneficiile wasabi


Wasabi este o plantă aromatică din Japonia, folosită în mod tradiţional în bucătăria japoneză. Rizomii de wasabi au o culoare verde pal şi un conţinut mult mai mare de antioxidanţi şi substanţe benefice decât pasta de wasabi cu care poate suntem mai familiarizaţi.

Rizomii de wasabi conţin substanţe care sunt foarte eficiente în detoxifierea ficatului şi conţin şi cantităţi semnificative de antioxidanţi şi fitochimicale, substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ.

ce mananci cand ti-e foame seara
27.04.2016

”Ciuguleli” potrivite înainte de culcare


Obișnuiți cu multă treabă și program aglomerat, cei mai mulți dintre noi mănâncă în timpul zilei pe apucate, deși, știu, cu toții încercăm să ne reglăm obiceiurile și să acordăm meselor un loc pe care-l merită în viețile noastre, să le privim ca pe momente de respiro și încetinire a activităților pe care le facem în grabă.