#breakfastculture la M60, un mic dejun sanatos si plin de energie pozitiva

21.05.2015

Cand Razvan de la M60 mi-a propus sa ne gandim la un proiect comun care sa fie centrat in jurul micului dejun sanatos, plin de energie pozitiva,  m-am inveselit brusc si abia asteptam dimineata de azi. In primul rand pentru ca nu sunt in mod natural o persoana matinala, insa m-am educat sa ma trezesc devreme. In al doilea rand pentru ca nu imi este in mod natural foame de dimineata, dar m-am educat sa mananc micul dejun sanatos. Si mai ales pentru ca e prima data cand creez retete pentru o cafenea, ceea ce, trebuie sa recunosc, m-a speriat putin.

E foarte important sa mentinem echilibrul in viata noastra de zi cu zi si de acolo am pornit cu ideea acestui eveniment in care oamenii sa isi readuca atentia asupra primei mese a zilei. Cum suntem cu totii mai mult pe drumuri si in alergatura, e foarte usor sa pierzi contactul cu propriul corp si cu nevoile nutritionale reale, asa ca am gandit o varianta care sa imbine elemente de alimentatie sanatoasa cu obiceiurile oamenilor foarte implicati in activitatile lor profesionale. Asa s-a nascut ideea unui mic dejun echilibrat nutritional, servit intr-o cafenea in care cele mai multe dintre mese erau ocupate de oameni care erau la munca.

M60 era din start locul perfect pentru acest demers, pentru ca ei au pornit de la bun inceput de la ideea folosirii unor ingrediente naturale si de buna calitate in produsele lor, este un loc foarte agreabil si civilizat in care nu se fumeaza, nu iti bubuie muzica in urechi si voiau sa aduca un plus clientilor matinali, iesind totodata din meniul clasic de mic dejun la cafenea – croissante, omleta si briose.

Asa ca iata, in cateva randuri, cum a fost la #breakfastculture

IMG-20150521-WA0001

Sunt o iubitoare de cafea, asa ca atunci cand am avut ocazia sa ma delectez cu un Flat White ( eu ii spun Marele alb, sa stiti, pentru ca este o cana mare mare plina cu spuma de lapte si cafea delicioasa) in mijlocul unei conversatii amuzante si in aerul proaspat al Bucurestiului matinal, m-am bucurat teribil. Mai ales ca azi ma lupt cu o raceala agravata de un fond alergic si chiar aveam nevoie sa ma mobilizez si sa ma incarc de energie.

IMG-20150521-WA0011

Putin mai tarziu, inevitabil am iesit din nou afara, de data asta in grup extins. E placut sa cunosti oameni noi si m-am simtit bine deschizandu-ma in felul acesta.

IMG-20150521-WA0014

La mese s-au legat conversatii faine. De la sport la echilibru emotional si gasirea unui sens si a unui sentiment de autenticitate in viata profesionala. Cred ca e important sa admitem cu totii ca ne cautam un drum in viata, ca nu exista vreo reteta „de-a gata” in ceea ce priveste gasirea echilibrului si ca, in realitate, suntem aici sa invatam, sa traim pas cu pas si sa ne bucuram mai mult de parcursul nostru, fara sa ne concentram exclusiv pe scopul si ambitiile noastre de viata. Eu mai raspundeam pe diverse retele de socializare, ca deh…e si asta un fel de job.

20150521_091822

Cu Mariana de la Mariana isi schimba viata, o tanara ambitioasa si desteapta, pornita in cautarea unei vieti mai sanatoase si mai echilibrate. Nu mai stiu ce ascultam sau dupa ce ma uitam, ca sigur nu stateam la poza :)

20150521_092451

Razvan Crisan si Anca Precup, sau cand scurtmetrajul intalneste teatrul. Doi oameni dragi implicati in proiecte frumoase, ShortsUP si Asociatia Inspira.

20150521_092513

Imi place cand gasesc locuri in care poti lucra in liniste, intr-o atmosfera pozitiva de energie buna si optimism. Parca ai mai mult spor in felul asta si munca devine si mai placuta.

IMG_20150521_081213

Flat white sau marele alb, un super-cappucino perfect pentru dimineata. E atat de bun incat nu are nevoie de nimic altceva, nici macar de un strop de zahar. Perfect echilibrat, tare si bun.

IMG_20150521_082058

Clatitele cu quinoa si iaurt grecesc au avut un succes teribil, au fost primele care s-au terminat. Sunt foarte bucuroasa ca reteta mea a avut trecere, pentru ca, sincera sa fiu, eram putin stresata in legatura cu asta. Cand iti schimbi modul de alimentatie e important sa iti dai timp sa te obisnuiesti cu texturi diferite, iar alimentele integrale sunt putin mai „aspre” decat cele foarte procesate.

IMG_20150521_083731
Preferatul meu ramane insa sandwich-ul cu piept de curcan la cuptor, a fost super satios si cele doua tipuri de paine – paine de chia si paine cu 6 cereale – mi-au dat o super portie de energie pentru prima parte a zilei.

Joi, pe 28 mai, intre 8 si 10 ne revedem la M60 pentru #breakfastculture, cu retete noi si multa multa energie pozitiva, cafea buna si optimism debordant.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii