Antreprenoriat

antrenamente ladyfit
02.10.2017

Antrenamente de toamna la LadyFIT


Antrenamente pentru o toamna superba, asa s-ar chema de fapt programul nostru de exercitii de la sala. Ca in fiecare an, adaptam antrenamentele la schimbarile metabolice impuse de venirea sezonului rece si reconfiguram (aproape) complet programul de antrenamente de la LadyFIT-first gym for delicate women.

19.10.2016

La salonul de infrumusetare mai des decat la sala


Zilele astea imi tot ies in fata cercetari de tot felul si, cu precadere, cele care ma intereseaza pe mine cel mai mult, despre sport. Asa se face ca un sondaj de opinie romanesc a aratat ca romanii sunt tot mai interesati de aspectul personal, dar cu precadere de ce se vede la suprafata, adica sa fie aranjati si apretati la saloanele de infrumusetare, in proportie de 48%, dintre cei intervievati, de unde concluzia ca romanii, cu precadere femeile, ajung la salon cel putin o data pe luna unde cheltuie o medie de 130 de lei.

22.12.2015

Femeile și antreprenoriatul


Raluca Diaconescu mi-a trimis o serie de întrebări pentru că răspunsurile mele o vor ajuta în lucrarea ei de dizertație cu tema ”femeile și antreprenoriatul”. I-am răspuns cu bucurie și pun interviul pe care ea l-a făcut cu mine și pe blogul meu, pentru inspirație, dacă, printre voi, se află tineri, femei și bărbați deopotrivă, interesați de subiectul acesta.

Mulțumesc, Raluca!

Vă rugăm să ne spuneţi câteva cuvinte despre dvs.

Am început prima mea afacere la vârstă de 21 de ani, ca asociată într-o companie mică care se ocupa cu distribuţia şi vânzarea de suplimente nutritive. Pasul următor a fost să deschidem un studio de aerobic pentru femei. Apoi am decis să continui pe cont propriu, am cumpărat o parte din afacerea respectivă (studioul de aerobic) şi din 2008 mă ocup de dezvoltarea acestei afaceri.

16.12.2015

Anul 2015 la LadyFIT, first gym for delicate women


2015 a fost un an al schimbărilor la sala noastră pentru că echipa LadyFIT a muncit din greu pentru obiective care poate nu se văd mereu, cu ochiul liber, dar pe care noi am simţit nevoia să le clarificăm și, astfel, să le găsim o formă structurată şi onestă.

Primul pas, în urmă cu un an de zile, a fost să ne definim o serie de valori ale companiei, într-o formă clară, în care să ne regăsim fiecare dintre noi. Ne-am strâns în sala noastră de ședințe, vestiarul sălii LadyFIT, în pauzele dintre ore, timp de zile la rând ca să punem la cale ce-avem de făcut și să încercăm, pe cât posibil, să ne reinventăm în acord nu doar cu o nevoie imediată și practică, ci mai ales în raport cu o stare nouă de-a simți felul în care este necesar să facem treabă.

25.10.2015

10 lucruri pe care le-am invatat de la femeile de succes


Lucrand de 10 ani doar cu femei, am avut bucuria si onoarea sa intalnesc multe femei de succes de la care am invatat multe lucruri bune. Astfel am reusit sa implementez in viata mea acele comportamente sanatoase, care m-au ajutat sa imi construiesc o viata si o cariera care sa fie in armonie cu valorile mele si cu ceea ce cred ca este benefic pentru mine.

Fa o lista 

Avand o lista de activitati te ajuta sa tii evidenta cu lucrurile pe care trebuie sa le faci zilnic si sa nu ai o presiune de timp in legatura cu asta.

18.10.2015

Fericire si alergare


Luni, cu o saptamana inainte de MIB, suna Bucurenciul. „Pisi, hai sa alergam la maraton pentru HHC”. Nota redactiei, MIB este Maratonul International de la Bucuresti. Pisi sunt eu, porecla pentru prieteni. HHC este Hopes and Homes for Children. Bucurenciul este Dragos Bucurenci, caruia nu ii pot refuza niciodata o idee nebuneasca. Pentru ca nu mai alergasem din martie-aprilie, de fapt nu mai facusem aproape deloc antrenamente peste vara. Pentru ca oricum eram un alergator foarte slab, de la inceput. Dialogul continua: „Hai, ca mai gasim noi doi inconstienti sa alerge cu noi, poate reusim sa strangem bani, ca sa ajutam copiii de care se ocupa HHC, vedem noi cum facem, nimanui nu ii pasa, oricum, de cat de repede alergam noi”. Ma convinsese deja si mi-am spus ca e pentru o cauza buna, ca oricat de slab as alerga, important e sa iasa ceva bun din asta.

16.10.2015

Cum am devenit Cori Gramescu?


Miercuri am participat la evenimentul Business Days la Cluj, locul in care s-au adunat antrepenori romani si internationali sa vorbeasca despre experienta lor in afaceri si despre tot ce a insemnat sa construiasca si sa greseasca in acest domeniu. Eu am avut doua prezentari, despre brandul Cori Gramescu si despre management-ul fericirii. Mai jos va las prezentarea pe care am avut-o despre brandul meu personal:cum am devenit Cori Gramescu?

08.10.2015

Business Days, evenimentul antreprenorilor care vor să pună osul la treabă


Anul acesta am împlinit 10 ani de antreprenoriat în sport și nu-mi vine să cred că timpul a trecut atât de repede! Dacă ar fi să iau însă la bani mărunți tot ce am făcut în anii ăștia, aș putea să trag nenumărate concluzii despre lucrurile bune, dar mai ales proaste pe care le-am făcut și din care, de altfel, mi-am și învățat lecțiile. Ceea ce te învață antreprenoriatul în primul și-n primul rând este că trebuie să te descurci pe cont propriu, nu e nimeni să-ți spună ce să faci și, dacă o dai în bară, tu însuți ești cel spre care te întorci pentu papara de rigoare.

08.05.2014

Cum să devii instructor atestat de Ultimate Pilates?


Cori Grămescu reputat antrenor de pilates, programe de antrenament de grup şi nutriţionist, va susţine în perioada 24 – 25 mai 2014, un workshop de Ultimate Pilates. Cursul se va desfăşura în cadrul sălii LadyFIT şi costă 850 lei.

 

Pentru înscriere, accesaţi: http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/înregistrare/ws-47
Ce include cursul de Ultimate Pilates şi ce poţi obţine în urma acestuia?

Suportul de curs include planşele de anatomie care trebuie parcurse pentru a înţelege noţiunile tehnice care stau la baza structurii antrenamentelor, descrierea detaliată a tuturor exerciţiilor împreună cu fotografii mari menite să ilustreze conceptul predat şi suport video cu toate exerciţiile, modificările acestora şi eventualele probleme de predare cu care instructorul se poate confruntă în sală.

În urma participării la curs şi aprofundării metodei predate, instructorii de Ultimate Pilates pot practic preda atât o clasă de Pilates clasică, din categoria Body&Mind, până la module de Pilates for Fitness. Această plajă largă de opţiuni deschide multe perspective de carieră şi poate constitui un punct de plecare şi pentru ore de Group Fitness şi pentru antrenamente private, fiind o excelentă unealtă de dezvoltare profesională şi aprofundare a cunoştinţelor din domeniul sportului pentru amatori.

În urma cursului, se oferă un certificat de participare obţinut în urma unei verificări a cunoştinţelor esenţiale predate în cadrul cursului, iar pentru instructorii care doresc să parcurgă şi celelalte module de instruire ( nivelul de avansaţi, progresiile speciale pentru anumite categorii de clienţi, programele cu mici accesorii de antrenament şi atelierele pentru programe coregrafiate de Ultimate Pilates) vor trebui să susţină examene teoretice şi practice de verificare a cunoştinţelor şi a tehnicii de predare.

Certificatul de participare obţinut în urma cursului oferă titularului dreptul de a preda Ultimate Pilates timp de un an de zile, urmând ca după expirarea acestui termen, dacă doreşte să continue să predea metoda originală, să vină să susţină un examen practic şi teoretic, pentru a dobândi dreptul de a preda un nou curs. De asemenea, titularul certificatului are obligaţia ca pe durata unui an să participe la cel puţin un atelier de aprofundare a tehnicilor de Ultimate Pilates organizat de Cori Grămescu sau să continue formarea cu nivelurile variate de Ultimate Pilates lansate de Cori.

Instructorii care vor obţine certificate de participare şi dreptul de a preda ore de Ultimate Pilates în cadrul sălilor unde activeză, vor beneficia şi de promovare din partea celei care a dezvoltat acest concept, Cori Grămescu. Pe lângă promovarea pe paginile de facebook, Cori Grămescu va participa la solicitarea instructorilor şi la lansarea orelor de Ultimate Pilates din cadrul sălilor respective.

 

Ce reprezintă ULTIMATE PILATES?

Ultimate Pilates este o abordare nouă, profund originală, a exerciţiilor clasice de pilates, adaptată la caracteristicile pieţei de fitness din România. Metoda este dezvoltată de Cori Grămescu şi vine să încununeze activitatea ei în domeniul sportului pentru amatori şi a orelor de antrenament în grup. Este o metodă extrem de sigură şi eficientă, care se potriveşte unei plaje imense de clienţi. De la adolescenţi până la seniori şi trecând prin toată plajă de cliente obişnuite ale sălilor de sport, Ultimate Pilates va oferi o soluţie pentru fiecare în parte.

Ultimate Pilates păstrează elementele de siguranţă şi principiile de bază care stau la baza metodei clasice dezvoltată de Joseph Pilates şi aduce concepte de ultima generaţie în sportul pentru sănătate : RESULT ORIENTED TRAINING, BAREFOOT TRAINING, POSTURE & BALANCE TRAINING şi EXERCISE BLOCKS. Într-un secol în care contează viteza şi eficiența, este vital să înveţi să oferi exerciţii corecte şi sigure şi mai ales să oferi rezultate rapide pentru un număr cât mai larg de clienţi în acelaşi timp.

RESULT-ORIENTED TRAINING: Ultimate pilates este orientat către rezultate. Pentru tine şi clienţii tăi

Este important să îţi structurezi antrenamentele, conceptul de business şi strategia de promovare gândindu-te la rezultate. Pentru tine, înseamnă să construieşti un business care să îţi aducă profit material şi satisfacţii personale. Costurile instruirii în Ultimate Pilates sunt adaptate nivelului pieţei româneşti şi permit realizarea profitului material în doar o lună de la absolvirea primului modul de antrenament. Pentru clienţii tăi, rezultatele înseamnă antrenamente eficiente, sigure şi pe care să dorească să le urmeze în timp, care să fie interesante şi variate.

Conceptul de RESULT ORIENTED TRAINING aduce la un numitor comun cele două viziuni, reprezentând cheia dezvoltării unui business sănătos în domeniul sportului pentru amatori . Atunci când le vorbeşti clienţilor tăi despre RESULT ORIENTED TRAINING trebuie să te asiguri că le vei supraveghea corect antrenamentele şi le vei concepe programe care au o progresie sănătoasă în timp. Ultimate Pilates răspunde nevoii clienţilor tăi şi creează mobilul prin care afacerea ta progresează.

Cum? Ultimate Pilates este un antrenament accesibil unei plaje largi de clienţi. Piaţa de sport în ţara noastră este abia la început şi clienţii caută programe accesibilie începătorilor. Faţă de anii 1990-2010, consumatorul de sport pentru amatori s-a educat, are acces la informaţii de calitate şi pretinde servicii de cea mai înaltă calitate. De asemenea, noul context economic a adus tot mai des în discuţie eficiența în bani a serviciilor.

Pe scurt, clientul va calcula de fiecare dată de ce e mai rentabil să vină la un antrenament sau la altul. Argumentul în favoarea Ultimate Pilates este chiar în nucleul său de caracteristici de bază: Siguranţă, Adaptabilitate, Progresie, Eficientă, Diversitate, Relaxare şi Provocare.

Este mult mai eficient financiar decât un antrenament personal pentru client, având rezultate similar sau chiar mai bune. Pentru instructor înseamnă venituri mai mari, pentru că permite operarea clasei cu un număr mare de persoane, spre deosebire de orele clasice de Pilates. Totodată, însă, se poate reveni oricând la structura originală “one to thirtyfour” a claselor de grup de Pilates, întrucât totul se bazează pe blocuri de exerciţii interschimbabile.

Ultimare Pilates introduce barefoot training (antrenamentul în picioarele goale) ca primă opţiune de antrenament, în faţa utilizării pantofilor de sport obişnuiţi, întrucât este esenţial să întăreşti muşchii tălpii, ca bază sănătoasă a structurii scheletice, funcţiilor sistemului muscular şi calitatea mişcărilor. După coloana vertebrală, talpa conţine cel mai mare număr de receptori pentru stimuli chinestezici din corp, oferind feedback constant şi consistent despre aliniamentul corpului, poziţia în spaţiu şi siguranţă.

POSTURE & BALANCE TRAINING

În contextul în care sedentarismul a atins cote alarmante, probleme asociate unui stil de viaţă sedentar au atins şi ele grade din ce în ce mai ridicate. Principala problema cu care se confruntă persoanele sedentare este alterarea echilibrului postural. Astfel, persoanele care petrec foarte mult timp la birou se pot confruntă cu dureri cronice de spate, tensiune cronică la nivelul centurii scapulare, distensie abdominală şi, în cazurile severe, migrene cronice. UltimatePilates, prin tehnicile aplicate în conceperea şi execuţia mişcărilor, remediază toate aceste aspecte negative.

EXERCISE BLOCKS

Structurarea clasei de UltimatePilates în blocuri de exerciţii conferă o structură bine definită a antrenamentului, pe baza căreia se poate crea progresia în timp a exerciţiilor. Blocurile de exerciţii reprezintă o suită de mişcări care urmăresc un scop comun: challenge, flexibility, balance. Nu în ultimul rând, Ultimate Pilates păstrează nucleul esenţial de Principii de bază care trebuie să se găsească în orice metodă Pilates, pentru a menţine contactul cu esenţa metodei Pilates. Beneficiază astfel de zecile de ani de experienţă adăugaţi metodei Pilates de către creatorii şi dezvoltatorii ei, ca o garanţie solidă a siguranţei şi eficienţei metodei, fără însă a pierde din vedere caracteristicile contemporane ale pieţei de profil atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Ultimate Pilates reprezintă o soluţie ideală pentru piaţa de sport românească, oferind soluţii pentru clienţii care au obiective cuantificabile în antrenamentul lor precum şi pentru instructori şi managerii de săli de sport, care au obiective măsurabile sub formă de profit rapid. Astfel, Ultimate Pilates este mai mult decât o suită de exerciţii, este un instrument de afaceri care vă poate propulsa în piaţa de fitness şi care va poate genera profituri imediat, cu un cost iniţial minim.

Workshopul Ultimate Pilates va avea loc în perioada 24-25 mai 2014 în cadrul sălii LadyFIT. Pentru înscriere, accesaţi: http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/înregistrare/ws-47.  Număr limită de participanţi: 30. Înregistrările se fac numai online, iar confirmarea participării se face după plata integrală a cursului.